Fly langt? Velg dette flysetet

På langdistanse bør du droppe vindusplassen.

VELG SETET VED MIDTGANGEN: På lange flyturer er setet ved midtgangen ofte det beste valget. Her ser du bilde av Dreamliners økonomiklasse. Foto: Per Ervland
VELG SETET VED MIDTGANGEN: På lange flyturer er setet ved midtgangen ofte det beste valget. Her ser du bilde av Dreamliners økonomiklasse. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om de fremste setene ved vinduet og nødutgangen er de mest populære på flyet, bør du tenke annerledes når du skal fly i timesvis.

– Selv foretrekker jeg sete ved midtgang, for jeg liker å bevege meg litt mer en enn gjennomsnittspassasjer i løpet av flyreisen, og da ønsker jeg å kunne gjøre det uten at sidemannen skal utsettes for min bevegelsestrang, har Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, tidligere uttalt til DinSide.

Det er et veldig godt tips. For skal du fly langt, er det ikke til å unngå at du sannsynligvis må på toalettet i løpet av flyturen. Forestill deg at du sitter innerst ved vinduet, nabopassasjerene sover - men du må på toalettet. NÅ!

Da er det mye greier å sitte ved midtgangen, hvor du kan bevege deg fritt. I tillegg er det veldig lurt å få beveget litt på seg på en lang reise, da lange flyturer øker risikoen for blodpropp. Beveger du deg, minsker du risikoen for blodpropp betraktelig.

Sitter du ved midtgangen er det også lettere å komme i kontakt med kabinpersonalet hvis du skulle trenge noe. Ja, det kan være morsomt å se ut vinduet ved avgang og landing, men i løpet av syv-åtte timer er det ikke så mye spennende å se.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer