Fly mer - gå opp i vekt!

Du har sikkert flere ganger stått ved innsjekkingen på flyplassen vel vitende om at du har med noen kilo for mye i bagasjen – og du er litt usikker. Vet du egentlig hvor mye du kan ha med deg før du må betale overvekt? Og kan du ta med mer hvis du har spesielle flybilletter?

Skal du ha med ski på feiren?
Skal du ha med ski på feiren? Vis mer
Publisert

Hvordan er reglene hvis du ønsker å ta med for eksempel skiutstyr og golfbagger på reisen. Vi fikk spørsmålet fra en av våre lesere:

Leserbrevet

1. Finnes det spesielle flybilletter man kan kjøpe som tillater mer enn 20 kilo bagasje om bord? Har dere noen tips? Er 20 kilo inkludert håndbagasjen? Er det slik at det er 20 kilo som er det maksimale man kan ha med seg på alle fly?

2. Hvordan opererer flyselskapene når man for eksempel drar på alpeferie med snowboard, skiutstyr etc. Dette blir jo fort over 20 kg.

3. Hvordan beregner flyselskapene prisen på overvekt?

Forskjell på rutefly og charterfly

Ruteflyene er underlagt IATA (International Air Travel Association) sine regler på dette området. Alle ruteflyselskaper retter seg etter samme satser og regler for maksimum vekt om bord på flyene. Skal du reise med charterfly kan reglene være noe annerledes.

Bagasjeregler hos ruteflyene

Vi kontaktet SAS på Oslo Lufthavn Gardermoen for å sjekke de gjeldene reglene på området.

Reiser du økonomiklasse er 20 kilo det maksimale du har lov til å ha med uten å betale overvekt. I tillegg kan du ha med åtte kilo håndbagasje. Reiser du derimot på business-class kan du ha med 30 kilo i kofferten pluss åtte kilo håndbagasje. Men er du innehaver av et bonuskort av kaliber sølv eller gull, kan du ta med ytterligere ti kilo i kofferten. Det betyr at du totalt kan ta med deg 48 kilo inkludert håndbagasjen! Med andre ord er dette en belønning til alle som benytter bonusprogrammet flittig. Fly mer – gå opp i vekt!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer