Fly tar av på nett

Det er kjekt å sjekke for eksempel rutetider, priser og transportmuligheter til og fra flyplassen, på Internett. Men hvor brukervennlige er egentlig flyselskapenes nettsider? Vi tester og kaster terninger.

Publisert
Sist oppdatert

I tillegg til å samle informasjon før en forestående reise, er det kjekt å kunne søke etter pris og ledige billetter i ro og mak fra egen stue. Men etter å ha klikket og søkt oss gjennom billettbestillingstjenestene til de sju flyselskapene i denne testen, er det klart at det er svært varierende hvor enkle disse er i bruk.

Flyselskapene i denne testen er:BraathensGoodjetNorwegianRyanairSASSterlingWiderøeHer er resultatlisten i kortform

Kriteriene

Vi har vurdert nettsidene ut i fra disse kriteriene:

Tilbudet - hva slags informasjon finner du på nettsidene?

Bestilling - er det mulig å bestille billetter over nett, og hvor lett/vanskelig er denne tjenesten å bruke. Hva med hjelp til bestillingen dersom dette er ønskelig?

Funksjonalitet - hvor lett er det å finne fram?

I september 2001 testet vi nettstedene til ni flyselskaper. Braathens vant.

Ut på tur?

Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer