Fly til USA for 80 kroner

Ryanair bekrefter at de har planer om å fly Europa-USA for 10 euro billetten.

Publisert
Sist oppdatert

- Det vil ikke bli Ryanair som flyr, men vi vil starte et søsterforetak til dette formålet, som vil være privatfinansiert og uavhengig av Ryanair økonomisk, sier selskapets PR og reklamesjef, Wilhelm Hamilton, til DinSide.

- Men for å gjøre dette, må vi få tak i billige fly, og da må vi vente på en reell lavkonjunktur før vi kan handle, fortsetter Hamilton.

Open Skies åpner opp

Lavprisselskapets transatlantiske planer har tidligere vært annonsert, i forbindelse med Open Skies-avtalen.

Open Skies innebærer at alle flyselskap får tillatelse til å fly melom Europa og USA. Tidligere har det vært restriksjoner på dette, i form av at flyselskapene kun har kunnet fly fra det landet selskapet er hjemmehørende, og USA. For Ryanairs del har dette medført at de kun har kunnet fly mellom Irland og USA.

30. mars trådte Open Skies-atalen i kraft, og frigjør altså luftrommet mellom Europa og USA på en ny måte. Nå er det fritt frem for alle å transportere passasjerer mellom en hvilken som helst europeisk by og USA. Ifølge EU-kommisjonen forventer man med denne avtalen 25 millioner flere passasjerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer