Fly til USA for 80 kroner

Ryanair bekrefter at de har planer om å fly Europa-USA for 10 euro billetten.

Publisert
Sist oppdatert


- Det vil ikke bli Ryanair som flyr, men vi vil starte et søsterforetak til dette formålet, som vil være privatfinansiert og uavhengig av Ryanair økonomisk, sier selskapets PR og reklamesjef, Wilhelm Hamilton, til DinSide.

- Men for å gjøre dette, må vi få tak i billige fly, og da må vi vente på en reell lavkonjunktur før vi kan handle, fortsetter Hamilton.

Open Skies åpner opp

Lavprisselskapets transatlantiske planer har tidligere vært annonsert, i forbindelse med Open Skies-avtalen.


Open Skies innebærer at alle flyselskap får tillatelse til å fly melom Europa og USA. Tidligere har det vært restriksjoner på dette, i form av at flyselskapene kun har kunnet fly fra det landet selskapet er hjemmehørende, og USA. For Ryanairs del har dette medført at de kun har kunnet fly mellom Irland og USA.

30. mars trådte Open Skies-atalen i kraft, og frigjør altså luftrommet mellom Europa og USA på en ny måte. Nå er det fritt frem for alle å transportere passasjerer mellom en hvilken som helst europeisk by og USA. Ifølge EU-kommisjonen forventer man med denne avtalen 25 millioner flere passasjerer.

Open Skies: Priskrig på flyreiser

- Vi vil som tidligere fly mellom sekundære fyplasser, men hvilke dette blir er for tidlig å si noe om ennå.

- Vil dere fly fra Norge til USA?

- Det er ikke umulig på sikt, men til å begynne med vil vi formodentlig fly fra våre baser, uttaler Hamilton til DinSide.

- Det vil bli et toklassesystem med konkurransedyktig businessklasse, sier Hamilton. På turistklasse vil det bli priser ned i 10 euro.

Ryanairs O'Leary har tidligere snakket om selskapets planer om å fly transatlantisk. I 2007 uttalte han at 20 prosent av setene skal være forbeholdt forretningskunder, mens de resterende 80 prosentene skal være lavprisseter.

- Kommer det til å være en 20/80-fordeling av setene, som dere tidligere har annonsert?

- Det høres ikke utenkelig ut, sier Hamilton til DinSide.

Til USA for 12 dollar


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer