Fly uten pc og kamera

Flere land innfører samme strenge regler for håndbagasje som Storbritannia. Det betyr at pc'er og kameraer må sendes med bagasjen. Blir noe skadet, kan du ikke regne med å få erstatning.

Publisert
Sist oppdatert

Terrorplanene som ble avslørt i Storbritannia torsdag, førte til at strengere sikkerhetstiltak ble iverksatt på britiske flyplasser. Blant annet er det ikke lov å ta med seg håndbagasje lenger. Bare høyst nødvendige artikler som pass, billett, lommebok og evt. medisiner er tillatt. Gjenstandene skal bæres i en gjennomsiktig plastpose. Les mer om hva du kan ha med deg i denne artikkelen.

De samme strenge reglene for håndbagasje er også iverksatt i USA. Det betyr at alle som skal fly fra Storbritannia, eller til USA uansett opprinnelsesland, ikke får ta med seg håndbagasje på fly.

Fra Norge gjelder de nye bestemmelsene om null håndbagasje bare for turer med British Airways og Continental Airlines.

Ødelagt bagasje

Rammes du av de strengere håndbagasjereglene, betyr det altså at du må sende både pc'en, kameraet, ipoden og mobilen med bagasjen. Hva skjer dersom noe av dette blir ødelagt i løpet av turen?

I utgangspunktet tar ikke forsikringsselskapene ansvar for verdigjenstander du sender med bagasjen. men i dette tilfellet har du altså ikke noe valg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer