Flybilletter

Flyanalytiker: - Fjern dette gebyret

Prisen på billettendring går fort over 600 kroner, men en annen løsning kan lønne seg hvis du ikke kan reise som planlagt likevel.

KARANTENE: Monica og Helene Møhncke sier at de vil gå i karantene uavhengig om flyet lander før eller etter midnatt. Video/Reporter: Ingvild Tvervaag Vis mer
Publisert

Tre amerikanske flyselskap har i løpet av kort tid kuttet ut gebyret passasjerer tidligere har måttet betale for å endre billetten sin:

Da United Airlines mandag gikk ut med nyheten om at de ville fjerne gebyret for å booke om flybilletter på amerikanske innenriksreiser, tok det ikke mange timene før konkurrentene American Airlines og Delta Air Lines gjorde et samme, skriver Flysmart24.no.

Nederst i saken får du et sparesmart tips som kan gjøre ombookingen billigere enn med gebyret!

- Gjør som amerikanerne

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir oppfordrer SAS og Norwegian til å se til Amerika og gjøre det samme, nemlig å fjerne ombookingsgebyret én gang for alle:

- Det gir fleksibilitet og forutsigbarhet for kunden, og kan være med på å drive opp etterspørselen. I første omgang tror jeg dette bør testes ut innenlands og eventuelt på interskandinaviske ruter, sier Elnæs til Flysmart24.

Gjeninnfører gebyret

Da coronaviruset herjet som verst og vi så massiv kansellering av flyvninger og permittertinger av ansatte i luftfartsbransjen, åpnet både SAS og Norwegian for gebyrfri billettendring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer