Flyreiser

Flybilletten gir deg tusenlapper

Dette kan du gjøre hvis flyet er helt fullt.

FULLT ELLER IKKE FULLT? Noen ganger blir flyet så fullt at ikke alle med billett får plass. Da kan du tjene tusenvis av kroner. Foto: Odd Roar Lange
FULLT ELLER IKKE FULLT? Noen ganger blir flyet så fullt at ikke alle med billett får plass. Da kan du tjene tusenvis av kroner. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ut og reise med fly i jule- eller nyttårshelga? Da må du forberede deg på hektiske dager på flyplassen, risiko for lange køer - og at du kanskje ikke får plass i flyet selv om du har gyldig billett.

For etter pandemien har det blitt færre fly i lufta, og flere opplever at flyene fylles til siste sete. Dette kan skape trøbbel for julereisende.

Flyselskapet har nemlig rett til å nekte deg å bli med på grunn av overbooking.

Hva er årsaken til at det er flere passasjerer enn seter i flyet?

Nytt fly - færre seter

Flyselskapene vet av erfaring av et antall passasjerer ikke dukker opp ved nesten hver eneste flyavgang.

Dette gjelder særlig fullprisreisende som har booket plass ved flere ulike flyavganger for sikkerhets skyld, men som bare benytter én av billettene de har. Eller har de ombestemt seg og skal ikke reise i det hele tatt.

- Å fly med tomme seter er dårlig for både økonomi og miljø. Da det som oftest er et par passasjerer som ikke dukker opp til en flyging – enten på grunn av sykdom eller andre årsaker – så foretar flyselskaper et kontrollert, svært begrenset oversalg av billetter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer