Flybilletten som blir 512 prosent dyrere

Flybilletter til 39 kroner. Virker det for godt til å være sant? Da er det som oftest det.

Ryanairsjef Michael O'Leary elsker ekstrakostnader. Foto: Per Erveland
Ryanairsjef Michael O'Leary elsker ekstrakostnader. Foto: Per Erveland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har fått med seg at flere flyselskaper har ekstrakostnader som legges til etter at du har trykket deg inn for å bestille billetten. Vi har sjekket hvor stor den prosentvise økningen er når tilleggskostnadene er lagt til. Resultatet? Tilleggskostnadene kan øke prisen med opptil hele 512 prosent!

Sørg derfor for å gå nøye gjennom bestillingen før du betaler for turen. Er billetten i utgangspunktet veldig billig, så tenkt på at tilleggskostnadene ofte så dyre at billettprisen dobler seg. Derfor er det viktig at du også sjekker andre flyselskap, siden du kan komme til å finne en billigere flybillett hos en konkurrent når du ser på totalkostnaden for flyreisen.

Husk også at lokkeprisene gjelder en enveis billett, og som oftest er returbilletten dyrere. Har du bestilt en billig flybillett til destinasjonen kan det være du må betale fullpris hjem igjen. Du kan også oppleve at flybilletten gjelder på det siste flyet til destinasjonen i sesongen. Så pass på at du kommer deg hjem igjen med et annet selskap.

Skiller seg ut

Spesielt Ryanair skiller seg ut ved å legge til over det femdobbelte beløpet etter at du har trykket deg inn på billetten du kunne tenke deg. Det varierer hva som er inkludert og ikke på hver enkelt billett, men som oftest er ikke skatter og avgifter, bagasje utenom håndbagasje og bestilling av flybilletten inkludert. Du trekkes også for å betale med kredittkort så lenge det ikke er et Mastercard Prepaid-kort, som ble gratis fra 1. januar i år. I 2009 anslo den britiske avisen Telegraph.co.uk at Ryanair ville tjene omkring 6,5 milliarder kroner på tilleggskostnadene alene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.