Flybillettene billigst hos nettreisebyråene

Men det er sjelden snakk om å spare store beløp.

DETTE BØR DU GJØRE: Før du bestiller billetter, bør du alltid sjekke priser flere steder, og sjekke vilkårene grundig. Foto: Colourbox.com
DETTE BØR DU GJØRE: Før du bestiller billetter, bør du alltid sjekke priser flere steder, og sjekke vilkårene grundig. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens noen sverger til bestilling av billetter hos selve flyselskapet, velger andre å bestille gjennom nettreisebyråer, som det etterhvert fins mange av.

DinSide har valgt ut sju helgereiser i juli for to voksne, og sjekket pris på identiske flyvninger hos flyselskapet og billigste nettreisebyrå.

Prissjekken viser at nettreisebyråene er noe billigere, med et par unntak.

Fra 0 til 460 kroner

På fem av de sju reisene vi har undersøkt pris på, er det billigere å bestille billettene hos nettreisebyråene. Men prisforskjellen er ikke alltid spesielt stor.

Bestiller du reise til Paris med Opodo.no, sparer du bare 30 kroner sammenlignet med bestilling direkte hos Air France. Og til Roma kan du få billettene 60 kroner billigere ved å velge Reisefeber.no fremfor Czech Airlines.

Bestiller du derimot flybilletter til New York gjennom Ticket.no, sparer du 460 kroner sammenlignet med billettkjøpet hos British Airways.

Relativt sett er det aller mest å spare på reisen til Stockholm. Her er nemlig Supersaver.no 260 kroner rimeligere enn SAS selv, et beløp som utgjør en stor andel av billetter til 2.000 kroner.

Les også: Nå får begge flyselskapene nye fly

Identiske priser

To av de syv reisene vi har prissjekket, er med lavprisselskapet Norwegian. På disse reisene viser det seg å være hipp som happ hvor du bestiller billetter.

Verken Travelstart.no eller Expedia.no har lavere pris på flybilletter til henholdsvis Berlin og København enn Norwegian selv.

Les også: Denne byen er det beste reisemålet for familier

Priseksempler:

Oslo - Paris 14. - 17. juli
Opodo.no: 4.784 kroner
Air France: 4.814 kroner

Å spare: 30 kroner

Oslo - Roma 14. - 17. juli
Reisefeber.no: 5.110 kroner
Czezh Airlines: 5.176 kroner

Å spare: 66 kroner

Oslo - Berlin 14. - 17. juli
Travelstart.no: 3.234 kroner
Norwegian: 3.234 kroner

Å spare: 0 kroner

Oslo - Praha 14. - 17. juli
Travelstart: 3.298 kroner
Czezh airlines: 3.558 kroner

Å spare: 260 kroner

Oslo - New York 13. - 17. juli
Ticket.no: 12.944 kroner
British Airways: 13.404 kroner

Å spare: 460 kroner

Oslo - København 14. - 17. juli
Expedia.no: 3.044 kroner
Norwegian: 3.044 kroner

Å spare: 0 kroner

Oslo - Stockholm 14. - 17. juli
Supersaver.no: 2.004 kroner
Sas: 2.264 kroner

Å spare: 260 kroner

Vær obs på at det å bestille direkte hos flyselskapet kan ha sine fordeler dersom du for eksempel må endre dato eller navn på billettene. Dessuten er ikke alle nettreisebyråer kjent for å ha spesielt god kundeservice. Det er forsåvidt ikke alle flyselskaper heller

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer