Flybillettene blir billigere

Nye regler fra Europaparlamentet vil gi ti prosent rimeligere flybilletter.

Nye regler skal kutte flyprisene med 10 prosent, tror Europaparlamentet. Men du skal også informeres om det er mer miljøvennlig å velge andre fremkomstmidler ... Foto: Colourbox
Nye regler skal kutte flyprisene med 10 prosent, tror Europaparlamentet. Men du skal også informeres om det er mer miljøvennlig å velge andre fremkomstmidler ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europaparlamentet har vedtatt at alle ekstrautgifter knyttet til en flybestilling på nett, skal vises med en gang. Dette kan være utgifter som gebyrer, skatter, tillegg og diverse avgifter, som i dag ofte legges på mot slutten av bestillingen.

Lavprisselskapene skor seg på ekstrakostnader
Disse flyselskapene lurer deg minst

Ved at alle avgiftene vises fra første klikk, skal det skape økt konkurranse flyselskapene i mellom, som i sin tur vil presse prisene ned. Europaparlamentets vurderinger, som ligger til grunn for det nye vedtaket, viser at flyreisene vil bli cirka ti prosent billigere. Dette skriver den danske avisen Politiken.

Forsvinner billigbillettene?

- Et bestillingsgebyr ser kanskje ikke så mye ut, når det dreier seg om en person, men når hele familien plutselig skal avsted på ferie, øker det raskt. En ting er at de høye oljeprisene er med på å presse flybillettenes pris i været, men de skal ikke presses ytterligere opp på grunn av dårlig konkurranse, sier Johannes Lebech i Europaparlamentet til Politiken.

Fly vs. tog?

Videre uttaler Europaparlamentet at formidleren av flybilletter også bør formidle lettilgjengelig informasjon om CO2-utslipp og drivstofforbruk på de enkelte flyvningene. Ifølge parlamentet kan dette eksempelvis bli illustrert med gjennomsnittlig drivstofforbruk per person i liter per 100 kilometer, og gjennomsnittlig utslipp per person i g/km - som igjen kunne bli sammenliknet med data for det beste tog/buss-alternativet for reiser under fem timer.

Kommentar: Lyntog er tingen, ikke feig ut nå

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer