Flybilletter: Ikke gå i lavprisfella

Det er ikke sikkert lavprisbillettene lønner seg. Se hvorfor.

Tenker du på transportkostnader, reisetid og reisetidsbruk når du kjøper flybilletter? Foto: Colourbox
Tenker du på transportkostnader, reisetid og reisetidsbruk når du kjøper flybilletter? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvorfor betale mer enn du trenger for flyreisen?

Slik tenker vel de fleste av oss vanlig dødelige lønnsmottakere. Og det virker jo ulogisk å ikke velge flybillettene som er aller billigst når du skal bestille turen til London, Nice, Barcelona eller hvor det måtte være.

Men det er ikke alltid det faktisk lønner seg å være så prisfiksert under prosessen med å bestille flybilletter. Det finnes en del punkter du må ta med i beregningen for å finne ut om de rimeligste flybillettene du finner faktisk er det beste valget for deg.

Tilleggskostnadene

Det er helt opplagt at du må sjekke hva som er sluttsummen på billettene du tror er billigere før du bestemmer deg. De fleste flyvante vet at du gjerne må legge til både den ene og den andre avgiften før totalsummen dukker opp. Bagasjeavgift og kortavgift er bare to av dem. DinSide gjorde nylig en test som viste at billigbilletten ble 512 prosent dyrere når alle ekstraavgifter var tatt med.

Reisetid

"Tid er penger" er det mange som sier, og det er faktisk noe i det. Sparer du 500 kroner på å velge flybilletten til Nice med mellomlanding i Paris? Da bør du likevel tenke på om du synes det er verdt det å bruke hele dagen på å komme deg ned til Middelhavsbyen, fremfor å bruke tre timer med direktefly. Er det god bruk av fridagen? Dessuten - kommer du til å måtte vente et par timer på Charles de Gaulle på neste fly? Da er sannsynligheten stor for at du vil kjøpe noe å drikke og spise, og neppe så godt som du ville gjort vel fremme på destinasjonen. Disse pengene kan du trekke fra de 500 kronene du sparer på melkerutebilletten, og så blir kanskje ikke dette alternativet så fristende, likevel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer