Flybillettkjøp dårlig sikret mot svindel

Men flyselskapene vil ikke gjøre noe med det.

Bestiller hun ferieturen med ditt kort, kanskje? Foto: Colourbox
Bestiller hun ferieturen med ditt kort, kanskje? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du bestiller varer på nettet, er det blitt vanlig at du må plotte inn en kode fra nettbankkalkulatoren din for å få gjennomført kjøpet. Det trenger du ikke hvis du kjøper flybilletter hos flyselskaper som for eksempel SAS og Norwegian.

Grunnen til at flyselskaper ikke har innført dette sikkerhetssteget, er fordi de frykter at de taper kunder på grunn av det, skriver Teknisk Ukeblad.

Irritert av sikkerhetskoder

Deres erfaringer er nemlig at folk blir irriterte og dropper kjøpet hvis de må finne frem nettbankkalkulatoren for å få gjennomført betalingen. Kanskje har de den ikke tilgjengelig, heller.

Dermed er det også fritt frem for kortsvindlere å bestille billetter med stjålne kort.

Kraftig økning i kredittkortsvindel

Sikkerhetssjef i SAS, Bjørn Tvete-Berger sier til Teknisk Ukeblad at dette er en utfordring for selskapet, spesielt på grunn av Star Alliance-avtalen med andre flyselskaper.

Hvorfor bruker de ikke sikkerhetsteknologi?

Ifølge BBC er tallene for misbruk basert på at kortet ikke er tilstede ved betalingen stigende, og utgjør nå over 50 prosent av alle former for kortsvindel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer