Flybøller kan straffes hardt

Britiske myndigheter vil straffe flybøller hardere. Fem års fengsel blir strafferammen for pøbelstreker i luften.

Publisert
Sist oppdatert

Britiske myndigheter har fått nok av truende adferd fra flypassasjerer. Fem år blir strafferammen for handlinger som truer sikkerheten om bord i fly.
Skroll ned for mer.

Økt med tre år

Maksimumsstraffen økes fra to til fem år, og gir politiet større muligheter til å arrestere mistenkte flybøller.

- Hooliganadferd er like uakseptabelt i luften som på fotballtribunene (…). Denne lovendringen sender en klar melding om at slampete adferd ikke blir akseptert, sier den britiske flyministeren Tony McNulty til Ananova.

Mange tilfeller

Lovendringen kommer etter at tilfeller av "airrage" – luftsinne – har fått mye oppmerksomhet de siste årene. I Storbritannia ble 1.055 slike hendelser rapportert i fjor. Ingen har ført til ulykker, selv om flere av hendelsene blant annet innbefattet vold mot kabinpersonalet.

Utrolige historier

De stormer cocpit naken, setter tennene i sidekvinnen fordi hun avviser kurtisen, og skaller ned kabinpersonalet fordi de forbyr røyking. Historiene om flybøller og deres luftsinne er tallrike. Vi har samlet noen av de mest utrolige.

  • Full, vill og gal på fly
  • Verktøy for reiselyst


    Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer