Flyekspert varsler flybilletter til 10 kroner til sommeren

De fleste av oss planlegger norgesferie til sommeren. Fem flyselskaper forbereder priskrig for å sikre seg passasjerer og markedsandeler innenlands.

KAN BLI BILLIG: Innenlands flypriser ned mot 10 kroner billetten kan bli realiteten i sommer, spår flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
KAN BLI BILLIG: Innenlands flypriser ned mot 10 kroner billetten kan bli realiteten i sommer, spår flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Fire av fem av oss planlegger en sommerferie i Norge på grunn av pandemien, viser en ny undersøkelse. Det ser ut til at det blir utfordringer med å reise til utlandet som normalt, særlig utenfor Norden.

– Hvis dette blir resultatet, tror jeg Wizz Air vil slå til med svært lave billettpriser, kanskje helt ned til 10 kroner for en enveisbillett innenlands. Jeg tror ikke SAS, Norwegian, Flyr og Widerøe vil følge på med så lave billettpriser, men det ligger i kortene at det vil bli priskrig mellom SAS, Norwegian og Flyr, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair.

Han legger til at om etterspørselen blir høy, vil billettprisene øke igjen. Det skjer hvis flyselskapene greier å balansere etterspørsel og antall flyseter.

– Det store spørsmålet er om flyselskapene har is i magen og beholder kapasiteten hvis passasjerene venter til kort tid før avreise med å booke flybilletter, i motsetning til det som er normalen, som er å booke to–tre måneder eller mer før reise, sier Elnæs.

- Tøft

På rutene innenlands der alle disse flyselskapene er aktører, vil det bli tøft. Det bekrefter økonomiprofessor Frode Steen ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer