Flyet for tungt - 19 måtte av

Kunne ikke lette.

Arkivfoto: Nicholas T. Ansell / PA / NTB
Arkivfoto: Nicholas T. Ansell / PA / NTB Vis mer
Publisert

19 passasjerer med easyJets kveldsavgang onsdag fra Lanzarote til Liverpool kom ikke med. Årsaken: Flyet var for tungt til å lette, skriver Evening Standard.

En mye delt TikTok-video viser hva som hendte om bord. Piloten forklarer at passasjerenes antall, kombinert med værforholdene og den korte rullebanen, gjør at flyet samlede vekt er for høy.

- Selvsagt: Den eneste måten å gjøre et litt for tungt fly litt lettere på er å gjøre det litt lettere. Om mulig vil jeg be opptil 20 av dere om ikke å fly til Liverpool i kveld, sier kapteinen.

En talsperson for selskapet bekrefter at 19 passasjerer gikk av flyet, som deretter dro av gårde til England to timer forsinket. Talspersonen opplyser også at dette er standardprosedyre i slike tilfeller.

- Sikkeherheten for våre passasjerer er alltid easyJets høyeste prioritet, sier talspersonen.

De 19 passasjerene som gikk av, ble ombooket på et annet fly, og ble betalt ca. 500 euro (drøyt 5300 kroner) i kompensasjon, ifølge Aviation A2Z.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer