SAS-streiken:

- Flyfast med 40 ungdommer i Aten

Etter å ha deltatt i EM i Aten, skulle cheerleading-laget fra Lørenskog tilbake til Norge i dag. Nå er flyet med SAS kansellert, og veien hjem er usikker for fire voksne og 40 ungdommer.

RAMMET: Chirsten Castberg er en av de fire voksne som nå er i Aten med 40 ungdommer, som som følge av pilotstreiken i SAS, ikke kommer seg hjem etter cheerleading-EM der. Foto: Privat
RAMMET: Chirsten Castberg er en av de fire voksne som nå er i Aten med 40 ungdommer, som som følge av pilotstreiken i SAS, ikke kommer seg hjem etter cheerleading-EM der. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Onsdag forrige uke reiste 120 medlemmer fra Nedre Romerike Cheerleading Tigers til Aten for å delta i EM i cheerleading i den greske hovedstaden.

I Aten gikk de for seier. De tok flere medaljer, blant annet både gull og sølv. Men reisen hjem har de ikke gått seirende ut av.

Klubben skulle etter planen fly tilbake til Norge i dag, men for nesten halvparten av cheerleaderne har pilotstreiken i SAS har satt en stopper for det.

- Nå er vi fire voksne og 40 ungdommer her som ikke kommer oss hjem, sier styremedlem og reiseansvarlig Chirsten Castberg til Dagbladet.

- Det er ganske håpløst, tilføyer hun.

- Flyplasskaos alene

De av ungdommene som hadde bestilt fly via Norwegian fikk reise hjem som planlagt, men for dem som hadde bestilt via SAS, er det nå usikkerhet knyttet til når og hvordan de får kommet seg hjem til foreldre og venner igjen.

- VI fulgte med på pressekonferansen og så at det ble streik. Deretter gikk det en halvtime før vi fikk en e-post fra SAS, der det sto at flighten hjem var kansellert, sier Castberg.

Å booke om alle billettene er vanskelig for klubben, ettersom de er så mange, påpeker hun.

- Vi kan ikke sende 13- og 14-åringer inn i et gigantisk flyplasskaos alene. Dette er ikke våre barn, og vi kan heller ikke ta denne beslutningen på vegne av dem, sier hun.

Hun forteller at de fikk en ny e-post fra SAS om lag en time etter at streiken var et faktum.

- Der det sto at det var ingenting flyselskapet kunne gjøre for oss, utover at vi kunne få refundert billettene, sier Castberg

- Det hjelper imidlertid lite i situasjonen vi er i nå, legger hun til.

STREIK: Konsernsjef i SAS Anko van der Werff raser etter at det nå blir pilot-streik. Video: Mia Engenes Bratlie. Reporter: Jon Even Andersen Vis mer

- Slitne

Castberg forteller at de hadde bestilt reisen via et reisebyrå, og at hun nå håper at dette vil bli redningen for dem som sitter fast i Aten.

- Reisebyrået, ComeOn Travel, prøver å få oss på en flight til Stockholm i morgen, og så er planen å ta buss derfra og hjem etter det, sier hun, og legger til at hun «opplever reisebyrået som enestående».

- Hvordan er stemningen blant dere nå?

- Ungdommene tar det hele utrolig fint, men de er slitne og mange har ikke sett foreldrene sine på lenge, og gleder seg til å se dem. Det er dessuten mange som skulle reist videre på ferie, som nå ikke får gjort det, sier hun.

- Heldigvis har vi vært sammen her i flere dager nå, og jeg opplever at ungdommene føler seg trygge på hverandre og oss voksne, legger hun til.

- Verre blir det

Hun forteller at de har dialog med foreldrene, både via en Facebook-gruppe, og at det er planlagt et større Teams-møte i løpet av kvelden.

De har også fått ordnet det slik at de alle har fått bli boende på det samme hotellet de har bodd på under mesterskapet.

- Inntil videre er vi i «good spirit», men jo lengre dette varer, jo verre blir det. Vi håper nå på at vi kommer oss hjem via Stockholm i morgen, sier Castberg.

- Ellers vet jeg ikke helt hva vi skal gjøre, sier hun.

Berørt

Det er 900 piloter som går ut i streik etter at det like over klokka 12 mandag ble kjent at meklingen mellom pilotene og SAS ikke førte fram.

SAS opplyser at 50 prosent av deres flyginger innstilles, og at 30 000 passasjerer blir berørt hver dag.

De flygingene som gjennomføres av SAS Link, SAS Connect og SAS' eksterne partnere berøres ikke av streiken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer