Flyfremtiden

Flyfremtiden nærmer seg - her er hva vi kan vente oss i de nyeste flyene i årene som kommer.

Publisert
Sist oppdatert

Boeing og Airbus konkurrerer om verdens luftrom, og om flyselskapenes gunst. Selskapenes nye trumfkort er flytyper som byr på store forbedringer i forhold til dagens modeller. Men mens Airbus snart klare A 380 er en gigant beregnet på de helt store ruter og selskaper, er Boeings Dreamliner vesentlig mindre i både rekkevidde og kapasitet.

 • I bildespesialen kan du se hvordan det nye interiøret kan ta seg ut.
 • Airbus først ut

  Airbus A380 heter giganten som er først i løypa av de store produsentenes nye modeller. Den er planlagt å komme i drift i løpet av 2006, to år før Dreamliner fra Boeing. Første testtur skal skje tidlig neste år. Selskaper som Singapore Airlines, Virgin Atlantic, Air France og Emirates er blant kjøperne av denne modellen. Flyet blir det romsligste kommersielle flyet i verden. Basiskapasiteten er 555 passasjerer i tre klasser, og rekkevidde på 15.000 kilometer.

 • Interiørnyheter fra Airbus: Bredere, romsligere og klappseter
 • Dreamliner

  Med det velklingende navnet Dreamliner, lanserer Boeing sin nyeste flymodell. Amerikanerne planlegger å levere de første flyene i 2008, og den endelige fasongen og konfigurasjonen skal være klar til midten av neste år. I en pressemelding sier Boeing at fasongen vi kan se på bildene i dag skal være ganske lik den endelige utgaven, spesielt i frontpartiet. 7E7 er modellnavnet på jetflyet som kan ta fra 217 til 289 passasjerer. Den første utgaven som er klar til 2008, 7E7-3, er tilpasset en rekkevidde på 6.500 kilometer og planen er at det skal fly jomfruturen i 2007. De første selskapene i Europa som har bestilt 7E7 er italienske Blue Panorama og britiske First Choice Airways.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.