Flygelederne avviser at de aksjonerer

Røyken (NTB): Flygelederne i Røyken avviser at arbeidsnedleggelsen mandag er en aksjon. De mener nyheten de fikk fra Avinor utløste så sterke reaksjoner at det ikke var forsvarlig for dem å jobbe videre.

Publisert
Sist oppdatert

Da det ble kjent at administrasjonen i Avinor ville legge Kontrollsentral Sør til Sola, fant alle flygelederne i Røyken ut at de ikke kunne jobbe videre.

- Ingen her er sykmeldte, men de jobber ikke operativt. Dette er ikke en aksjon, men det er enkeltindivider som har funnet ut at de ikke kan jobbe videre. At det skjer med mange samtidig, skyldes at vi jo har fått den samme beskjeden, sier tillitsvalgt for flygelederne i Røyken, Bendik Heggelund til NTB.

Han understreker at flygelederjobben krever 100 prosents tilstedeværelse, og at man ikke skal jobbe når man føler at man ikke kan være helt oppmerksom. Heggelund sier at det er beklagelig at reaksjonene på Røyken får store konsekvenser for folk.

- Vi beklager det, men vi fokuserer på sikkerheten. Jeg vil rose alle som er tøffe nok til å si at de ikke klarer å jobbe. Det er en sikkerhetsrisiko å jobbe videre når ikke hodet er med, sier han.

Heggelund forteller videre at reaksjonene blant flygelederne var sterke da nyheten fra Avinor kom.

- Folk ble provosert. De reagerer på bakgrunnen for avgjørelsen og lurer på om det er sant. Man reagerer med skuffelse og vantro, sier han. (©NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer