Venter flykaos:

Flygigant tar grep

Advarer før storbyferiene.

PASS PÅ KLOKKA: Om du skal ut og fly i sommer så er det smart å være tidlig ute. Foto: Odd Roar Lange
PASS PÅ KLOKKA: Om du skal ut og fly i sommer så er det smart å være tidlig ute. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flybransjen forbereder seg på en ny kaossommer. Og nå advares passasjerene.

Lange køer til sikkerhetskontrollen, problemer med å håndtere bagasje og rekordmange reisende. Slik ser de kommende ukene ved flyplasser i Europa til å bli.

Kjempekøer

Nå forbereder et av Europas største flyselskap, KLM, seg på en ekstremt travel vår.

Amsterdam Lufthavn Schiphol, som regnes som en av de mest sentrale flyplassene i Europa opplevde en kaossommer uten like i fjor.

Og nå offentliggjør KLM en rekke tiltak for å forberede passasjerene på det som skal komme.

Passasjertrafikken er på et nivå som er 12 prosent over samme tid i fjor. Da sto mange reisende flere timer i kø foran sikkerhetskontrollen. Og nå er det straks klart for mai og ferietid i Nederland. Hundretusener av nederlendere skal ut og fly de to kommende ukene.

Gjør dette

Ifølge nettstedet Check-In.dk (krever innlogging) har passasjerer allerede fått beskjed om å forberede seg på ekstra ventetid. I første omgang fram til 7. mai.

  • Ikke bruk innsjekkingsautomatene på flyplassen, men bruk appen eller sjekk-inn digitalt hjemmefra, lyder det første rådet.
  • For at man ikke skal miste flyet sitt anbefaler KLM nå at man møter opp minst to timer før avgang for reiser innen Europa, og tre timer for lengre flighter.

Flere med trøbbel

Schiphol er på ingen måte den eneste flyplassen med store problemer. Københavns hovedflyplass Kastrup har hatt kjempetrøbbel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer