Endring i flytider:

Flygingen endret: - Fullstendig håpløst

Da flytida ble endret uten at Patrik Nyqvist fikk beskjed, kostet det ham og familien mer enn 30 000 kroner.

FRUSTRERT: Hjemreisen ble et døgn forsinket og kostet svenske Patrik Nyqvist og familien mer enn 30 000 kroner. Foto: Privat
FRUSTRERT: Hjemreisen ble et døgn forsinket og kostet svenske Patrik Nyqvist og familien mer enn 30 000 kroner. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På vei til flyplassen i Marbella med familien, skulle Patrik Nyqvist bare sjekke at flyet var i rute. Det hadde vært ruskevær, og han ville forsikre seg om at det ikke var forsinket. Overraskelsen var stor, da han skjønte at flighten ikke eksisterte.

- Når jeg går inn og søker etter flightnummeret, så får jeg ingen treff. Flygingen eksisterte ikke, sier Nyqvist til DinSide.

- Jeg kjente litt panikk, og tenkte: Hva skjer nå?

Det viste seg at flytida var endret til dagen før, men Nyqvist hadde ikke fått beskjed. Det skulle komme til å koste ham mer enn 30 000 kroner.

Det var den svenske nettavisa Expressen som først omtalte saken.

Ingen tar ansvar

Familiens flytur var med det spanske billigselskapet Vueling, og reisen var booket gjennom det svenske nettreisebyrået Ticket. Nyqvist ringte Ticket, som hadde en nedslående beskjed:

- De svarte at de ikke tar ansvar for enkelte lavprisflyselskaper.

Han ble selvsagt overrasket, og spurte hvilke flyselskaper det gjelder, og de svarte at det var flere, blant annet Vueling og Ryanair.

- Men det står ingen steder! Så hvordan skal jeg vite det som kunde? sier en frustrert Nyqvist.

Han prøvde også Vueling, både det spanske og engelske kontoret, men fikk ikke tak i dem.

DinSide har kontaktet Ticket for å høre hvilke flyselskaper de ikke vil ta ansvar for, men det har i skrivende stund ikke lykkes oss å få et svar.

Oppgitt og frustrert

Enden på visa var at siden flyet hadde gått, måtte han booke en ny reise. Siden det var slutten på den svenske høstferien var det få ledige billetter, men de fikk tak i fire billetter med Norwegian dagen etter til 27 600 kroner. Dette var ikke den eneste kostnaden.

- Vi måtte også ha en ekstra natt på hotell, og både min fru og jeg måtte ta en ekstra feriedag, sier en oppgitt Nyqvist.

Det kan være et lite håp. Reiseforsikringen. Men når vi snakker med den svenske mannen har han akkurat kommet hjem fra Spania, så han har ikke rukket å ta kontakt med dem ennå.

Han er likevel meget frustrert, spesielt over reisebyrået Ticket.

- Ticket er de som har fått pengene av meg, for en billett som ikke eksisterer. I min verden kjøper jeg en reise av Ticket, og reklamerer til Ticket, og så er det deres ansvar å reklame overfor Vueling. Men ingen av dem tar ansvar.

Ticket har ikke svart på DinSides henvendelser, men Vincent Goodbrand, kommunikasjonsansvarlig på Ticket, sier til Expressen at de beklager hendelsen, men at de ikke er ansvarlig for innstilte fly eller endrede flytider.

– Vi skal ikke la noen i stikken uten å holde dem kontinuerlig oppdater. Men til syvende og sist kan vi bare gi dem den informasjonen vi har fra Vueling, da det er de som har ansvaret for selve flygingen.

Advarer mot både Vueling og Ticket

Nyqvist er heller ikke nevneverdig imponert over Vueling. Han fikk ikke kontakt. Vueling skriver i en mail til Expressen at de utreder hva som har skjedd, men har ikke kommentert saken. DinSide har også vært i kontakt med Vueling, men det har ikke lykkes oss å få et svar.

Nyqvist var litt skeptisk til Vueling, men det var så stor prisforskjell at han tok sjansen. Han hadde også pratet med en kollega som hadde flydd med Vueling uten problemer, men siden han ikke var kjent med dem bestilte han bevisst gjennom et svensk selskap. Han er ikke spesielt imponert.

- De vil ikke ta ansvar, men de vil gjerne selge billettene. Fullstendig håpløst.

En ting er i hvert fall klinkende klart: Det blir ikke flere flyturer med Vueling reiser booket gjennom Ticket.

- Aldri mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer