Flykabin rensket for komfort

Gjør du hva som helst for å spare penger? Da kan kanskje dette bli måten du flyr på snart.

RIBBET: Skal det være en ubehagelig tur til Stavanger? Noen mener at dårlig komfort kan oppveies med lave priser.
RIBBET: Skal det være en ubehagelig tur til Stavanger? Noen mener at dårlig komfort kan oppveies med lave priser. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis det er noe Ryanairs suksess har lært oss, så er det at flypassasjerer er villig til å forsake mye for å spare penger. Det er nok derfor ikke tilfeldig at Ryanair-sjef Michael O'Leary for ikke så lenge siden antydet at flyselskapet kunne tenke seg å noen rader med ståplasser i flykabinen, hvis det ikke var for de strenge sikkerhetsbestemmelsene som flytrafikken er underlagt.

Det britiske designbyrået Design Q griper fatt i folks prisbevissthet på en litt annen måte, og en som sannsynligvis vil være lovlig.

Og så fester du blikket

Det første de gjør er å kaste komforten ut av vinduet. Setene i flykabinen ser stive og harde ut, og byr så å si ikke på støtte for annet enn ryggen.

Det andre, og kanskje mest radikale grepet, er å plassere passasjerene på omtrent samme måte som mange kjenner fra tog og t-bane: Sittende mot hverandre. Å stirre i ansiktet til en fremmed medpassasjer går kanskje fint i ti minutter, men klarer du halvannen time til Tyskland?

En rad i midten deler flyet i to, slik at flyet totalt får fire seterader.

- Å plassere passasjerer mot hverandre er ikke en ideell situasjon, men denne løsningen vil føre til økt omsetning for flyselskapet, og flere billigbilletter for passasjerene. Hvis målet er å gjøre begge parter fornøyd, er dette en attraktiv løsning, sier direktør i Design Q, Howard Guy, til News.com.au.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.