Flykaprer med fransk manikyr

SKRÅBLIKK: 1,60 høy og utstyrt med neglesaks. En potensiell flykaprer.

Inga Holst, journalist i DinSide. Foto: Andres Angeles
Inga Holst, journalist i DinSide. Foto: Andres Angeles Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vennligst ta av Dem klærne, sier soldaten med senpubertalt stemt røst og noe som minner om automatvåpen i hendene.

Flyplassen i det borgerkrigsherjede landet er tungt bevæpnet. I dette landet hiver sosiologistudentene molotowcocktails i hodene på politiet, den ene geriljaen sprenger broer, biler og politikere i luften, den rivaliserende geriljabevegelsen sprenger det samme og kidnapper i tillegg folk med hus eller bil.

Jeg stripper i sikkerhetskontrollen og lar meg kroppsvisitere. Rapport: Ingen Colt i bhen, ingen håndgranat i håndvesken. Men så piper det i røntgenapparatene.

- Vi har observert en spiss gjenstand i vesken Deres. Kan De være så vennlig å åpne den? sier ynglingen.

Neglesaksen! Mordvåpenet som særlig kvinner med fransk manikyr kan finne på å bruke når de styrter fram i cockpiten for å få kapteinen til å endre retning, kanskje mot Dar es Salaam, Jiddah eller Al-Khartum i stedet for Gardermoen eller Sandessjøen.

Det er bare å overgi seg. Det er en 1,60 meter høy potensiell flykaprer - som aldri har hatt suksess med å skremme vettet av Halloween-ungene - som avvæpnes av regjeringssoldatene denne solskinnsmorgenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer