FlyNordic blir Norwegian

Oslo (NTB-Geir Lillesund): Det svenske selskapet FlyNordic blir neste helg omdøpt til Norwegian, og Bjørn Kjos' gründervirksomhet har lagt ytterligere på seg.

Publisert
Sist oppdatert

Med denne operasjonen blir det norske lavprisselskapet åtte fly større og 19 rutestrekninger bredere.

Norwegian kjøpte i april 2007 FlyNordic fra finske Finnair. Hensikten var å styrke Norwegians posisjon både i Norden og på det europeiske marked. Blant annet har det svenske selskapet per i dag både et nasjonalt og et europeisk nettverk som fra juni vil telle i alt 22 rutestrekninger.

250 ansatte

I kjølvannet av transaksjonen inngikk Norwegian og Finnair en avtale om rutesamarbeid, blant annet med link til Finnairs ruter til Asia og Østen.

I Norwegian vil man i dag ikke utelukke at det vil komme slike tilbud i 2008, selv om arbeid med dette ifølge informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen ikke hittil har vært prioritert i forhold til praktiske gjøremål i forbindelse med fusjonen med FlyNordic.

Virksomheten ut fra Sverige vil bli ledet av et eget selskap som holder til på Arlanda utenfor Stockholm, og de vel 250 FlyNordic-ansatte med administrerende direktør Krister Aarnio fortsetter over i Norwegian.

Leie fly

Selskapet disponerer per i dag åtte fly av typen MD-82, beregnet for mellomdistanser og ruter med et visst passasjervolum. De er alle leiet inn, og vil etter hvert som leieavtalene går ut bli erstattet av Boeing 737-800, opplyser Ellingsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer