Noen må betale mye mer i flyavgifter:

Flypassasjeravgiften endres fra 1. april

Det blir billigere å reise i Europa, men en god del dyrere å fly lenger vekk når regjeringen fra 1. april endrer satsene i flypassasjeravgiften.

FLYPASSASJERAVGIFTEN ENDRES: Reisende på kortere distanser «belønnes» med lavere avgift - mens reisende på langdistanse straffes med mye høyere flypassasjeravgifter; Fra 1. april må de må betale mer enn dobbelt så høy avgift som i dag. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
FLYPASSASJERAVGIFTEN ENDRES: Reisende på kortere distanser «belønnes» med lavere avgift - mens reisende på langdistanse straffes med mye høyere flypassasjeravgifter; Fra 1. april må de må betale mer enn dobbelt så høy avgift som i dag. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringspartiene har lenge signalisert at de har ønsket å gjøre noe med flypassasjeravgiften. Da statsbudsjettet for 2019 ble lagt fram i fjor, ble det også varslet at avgiften skulle endres fra å ha én sats på 84 kroner for alle flygninger, til to satser.

Bakgrunnen var at man ønsket en mer miljøvennlig skattlegging:

- På bakgrunn av Regjeringens forslag har Stortinget vedtatt at flypassasjeravgiften skal legges om i miljøvennlig retning. Avgiften skal differensieres etter avstand slik at flyreiser ut av Europa får en høyere sats enn andre flyreiser. Differensiereringen kan ha en miljøeffekt ved at den reduserer etterspørselen etter langdistansereiser, skrev Regjeringen da forslaget skulle sendes på høring.

To satser: 75 kroner og 200 kroner

Og nå har Finansdepartementet vedtatt omleggingen:

Fra 1. april vil de nye satsene for avgiften derfor bli endret til 75 kroner for alle reiser med sluttdestinasjon i Europa, mens den for alle andre reiser vil bli økt til 200 kroner.

Finansdepartementet har i dag fastsatt forskrift med nærmere bestemmelser om avgiften. Som foreslått i statsbudsjettet 2018-19 gjelder omleggingen alle flyginger fra og med 1. april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer