Forsinket fly

Flyplass-verstingene

Her har det vært flest kansellerte og forsinkede flyginger i sommer.

FLYPLASSKAOS: Forsinkelser og kansalleringer har preget ferien. Foto: Bav Media/Shutterstock.
FLYPLASSKAOS: Forsinkelser og kansalleringer har preget ferien. Foto: Bav Media/Shutterstock. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har ferien til mange vært preget av reisekaos, enten i form av streik, kanselleringer eller forsinkelser, som har ført til lange køer på flyplassene og bagasje som ikke har kommet fram til rett tid.

Det viste seg tidlig denne sommeren at ikke alle flyplasser og flyselskaper er godt nok bemannet for å ta imot den store massen med reisesugne folk.

Nedgang i antall reisende de to foregående åra, har ført til nedbemanninger og permitteringer, og det tar tid for selskapene å ansette nye. CNN Travel har, med tall fra flysporingsportalen FlightAware, laget en oversikt over de verste flyplassene i sommer, når det kommer til forsinkelser og kanselleringer.

Flest forsinkelser

Oversikten til nettstedet viser at det er den internasjonale flyplassen i Toronto i Canada som så langt i sommer har flest forsinkelser. Over halvparten - 52,5 prosent - av flyvningene har vært forsinka.

Samme flyplass er samtidig på fjerdeplass over flyplassene med flest kanselleringer.

Frankfurt i Tyskland og Paris Charles de Gaulle i Frankrike, samt Schiphol i Nederland og Gatwick i Englang, er også blant verstingflyplassene når det kommer til forsinkelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.