Flyplassene du helst vil bli forsinket fra

Noen steder får de det til. Derfor er disse verdens beste flyplasser.

Schiphol har de siste årene fått mye heder for å være kundevennlig, selv om ikke alle reisende vil skrive under på det. Foto: Ine Thereze Gransæter
Schiphol har de siste årene fått mye heder for å være kundevennlig, selv om ikke alle reisende vil skrive under på det. Foto: Ine Thereze Gransæter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gardermoen er grei nok, men når ikke opp i dette selskapet. For når verdens beste flyplasser skal kåres, holder det ikke å by på lyddusjer, stillerom og høyt under taket.

Nylig kåret Capa Center for Aviation Amsterdams flyplass Schiphol til årets beste internasjonale flyplass. Og det er bare den siste i rekken av flere europeiske og internasjonale priser nederlenderne har hanket inn de siste årene.

I begynnelsen av året ble Incheon International Airport i Seoul kåret til verdens beste for syvende år på rad av Airport Service Quality Awards. Også denne flyplassen hedres jevnlig med beste-flyplass-betegnelser fra ulike organisasjoner.

1.800 passasjerer i timen: Her er Norges mest effektive sikkerhetskontroll

Hvorfor er disse så bra?

Hvorfor får disse flyplassgigantene heder av bransje og blir så godt likt av passasjerene? Det er selvsagt fordi de byr på et tilbud som går langt ut over transporttjenesten vi forbinder med en flyplass.

På Schiphol finnes et eget kasino, flyplassbibliotek og muligheter for massasje og andre velværetilbud. Det finnes også egne dusjrom om man vil friske seg opp mellom flyvninger. Og ikke minst så har The Rijksmuseum Amsterdam en egen filial på flyplassen. Her er også godt butikkutvalg, og flyplassen ble for eksempel valgt for den første filialen i Europa for undertøysgiganten Victoria's Secret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer