Prissjekk fly sommeren 2020

Flypris-påstanden slår sprekker

Dinsides prissjekk viser at det fortsatt er mulig å få tak i flybilletter til meget lave priser.

ÅPNER: Fra 15. juli åpnes det for at nordmenn kan reise til en rekke europeiske land uten å gå i karantene når de kommer hjem. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
ÅPNER: Fra 15. juli åpnes det for at nordmenn kan reise til en rekke europeiske land uten å gå i karantene når de kommer hjem. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Sommeren 2020 ble ikke helt som andre somre, der veldig mange har belaget seg på å feriere innenfor Norges grenser.

Men fra og med onsdag 15. juli åpnes grensene til en rekke europeiske land. Det ble klart på regjeringens pressekonferanse sist fredag. På kartet under kan du se hvilke land som er «grønne», altså som du kan reise til uten å måtte ta ti dagers hjemmekarantene etterpå:

Regjeringen har varslet at de vil oppdatere kartet omtrent hver 14. dag, men at det også kan gjøres hastevedtak i form av reiseråd dersom et land opplever et nytt smitteutbrudd.

Verdt å merke seg angående reiseforsikring er denne hovedregelen: Dersom landet er grønt i det du bestiller, vil reiseforsikringen din dekke en eventuell avbestilling, noe den ikke gjør om du bestiller mens det er rødt. Er det rødt når du reiser, altså at UD har utstedt reiseråd for det aktuelle landet, vil du ikke ha dekning fra reiseforsikringen på turen. Her kan det uansett være greit å sjekke med forsikringsselskapet ditt om hvilke regler som gjelder.

Fortsatt billig å fly

Mange har spådd at flyprisene vil skyte i været som følge av at flyselskapene lenge har hatt svært reduserte inntekter og med en sannsynlig plutselig høy etterspørsel. Men etter å ha sjekket flyprisene til en håndfull reisemål i Europa, ser det ut til at du fortsatt kan komme deg ganske billig ut på tur, så lenge du velger de riktige dagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer