Flypriser i sommer

Flyprisene kan gå opp

Dersom regjeringen fredag letter på reiserestriksjonene innenlands, kan dette bety dyrere flybilletter, tror ekspertene.

HØYERE PRISER? Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs tror flyprisene kan gå opp dersom det lettes enda mer på reiseråd innenlands fra myndighetene. Foto: NTB Scanpix
HØYERE PRISER? Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs tror flyprisene kan gå opp dersom det lettes enda mer på reiseråd innenlands fra myndighetene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag klokken 14 kommer regjeringen med nye reiseråd, som fort kan avgjøre hvilke planer du legger for sommeren. Innebærer disse planene å reise med fly, kan det hende du bør vurdere kjøp av billetter raskt - hvis du ikke vil betale mer

Flyprisene kan gå raskt opp

VI har spurt flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs om man bør kjøpe flybilletter nå, eller se an situasjonen fremover. Han tror nettopp hva regjeringen sier fredag, gir svar på dette.

- Mye vil avhenge av hvilke lettelser som regjeringen eventuelt kommer med på fredag. Blir det vesentlige lettelser kan det føre til at billettprisene går raskt litt opp, tror Elnæs.

Han sier videre at flyselskapene vet at om billettene er for dyre vil ikke markedet reise.

- Nå er det derimot en spesiell situasjon og mange vil kanskje være villig til å betale litt ekstra for å reise på ferie eller besøke venner og kjente. Dette ved flyselskapene også, dermed kan de ta det ut i høyere priser, spår Elnæs.

Mer sannsynlig med prisøkning enn nedgang

Professor ved Høgskolen i Molde, Svein Bråthen, syns det er vanskelig å svare eksakt på hvordan prisene på flyreiser innenlands vil påvirkes dersom regjeringen i ettermiddag letter mye opp på reiserestriksjonene i Norge.

Han viser til mye ledig kapasitet i de flyene som går i dag, selv om antall avganger er langt færre.

- Det er stor usikkerhet om hvor stor etterspørselsveksten blir etter en eventuell letting av restriksjonene, hvor raskt den veksten kommer, og hvordan flyselskapene foretar sin kapasitetstilpasning, påpeker han, og legger til at det fremdeles er restriksjoner på utnyttelse av flykabinen.

- Det er ikke sikkert at det skjer så veldig mye med prisene, men kanskje en noe større sannsynlighet for en viss økning, enn en nedgang. Men som sagt, dette er svært usikkert akkurat nå, understreker Bråthen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer