Flyr billigst i Norge

Vi har lett hos både Norwegian og SAS Braathens for å finne billigbillettene og kan fastslå at det må letes om du skal finne de laveste prisene. Men lavprisvinneren totalt er Norwegian.

Publisert
Sist oppdatert
Norwegian kom best ut i vår pristest.
Norwegian kom best ut i vår pristest. Vis mer

Flyr billigst i Norge

 1. Resultater av pristesten

Din mening:

Velger du fly etter pris? (Avsluttet)
Ja, pris teller mest(88%) 650
Nei, service og fleksibilitet teller mest(6%) 48
Nei, rutetilbud teller mest(6%) 41
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Skal vi sikre oss billigst mulig flybillett kommer vi ikke utenom å sjekke Norwegian på ruter der selskapet flyr. Vår pristest viser at det kan tilby laveste pris langt oftere enn SAS Braathens.

Ruter med konkurranse og ruter i Sør-Norge er de det er lettest å spore lavpriser på. Dessuten ser det ikke ut til at Ola Flypassasjer har oppdaget muligheten for å fly Tromsø - Longyearbyen til lavpris. På denne ruten får vi nemlig full uttelling hos både SAS Braathens og Norwegian i vår test.

Norwegian billigst

"Vi er billigst" sier Norwegian og henviser til at selskapets laveste priser er lavere enn tilsvarende hos SAS Braathens. I vår test stemmer dette i praksis også. Vi har undersøkt tilsammen åtte ruter på to datoer der begge selskaper flyr. Av disse var SAS Braathens billigst i tre tilfeller mens Norwegian hadde laveste pris i 13 tilfeller. Ikke nødvendigvis fordi vi fant selskapets laveste pris, men fordi prisen vi fant hos SAS Braathens er enda høyere på samme strekning samme dato.

 • Pristesten - hvem er billigst, og finner vi lavprisbillettene?

 • Finnes de billigste billettene?

  For å se om vi kan finne de billigste billettene har vi lett etter priser på åtte ruter som både dekkes av Norwegian og SAS Braathens. Vi har også tatt med ruter fra SAS Braathens og Widerøe-systemet for å se på prisene på strekninger der det ikke er konkurranse. I utvalget finnes både ruter med konkurranse og uten konkurranse, og både ruter i sør, ruter i nord, og mellom sør og nord. Vår prisjakt ender med at vi finner fem priser av laveste valør hos begge selskaper - av 16 søk der de konkurrerer. Dessuten finner vi også SAS Braathens laveste pris på ruten Oslo - Molde der de ikke har konkurranse.

 • Pristesten - hvem er billigst, og finner vi lavprisbillettene?

 • Her kan du se hvilke priser selskapene markedsfører innenlands fra henholdsvis 12. (SAS Braathens) og 18. mai (Norwegian).
 • Ikke konkurranse - dyrere

  Med unntak av teststrekningen Oslo - Molde vil vi også se at det jevnt over er høyere flypriser på strekninger der det ikke er konkurranse. Widerøe følger for eksempel ikke SAS Braathens priskutt, og en strekning som Oslo - Røros blir følgelig dyrere enn en strekning som Oslo - Trondheim der avstanden er omlag den samme.

  Artikkelen ble siste endret tirsdag 27. april, 08:40


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer