Krigen i Ukraina:

Flyr flyktninger gratis

Dette er kravet fra flyselskapet Widerøe.

TAR GREP: Widerøe vil fly flyktninger gratis til reisemål i Norge dersom de har invitasjon fra familie eller venner. Foto: Odd Roar Lange
TAR GREP: Widerøe vil fly flyktninger gratis til reisemål i Norge dersom de har invitasjon fra familie eller venner. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapet Widerøe tar nå et nytt grep etter Russlands invasjon i Ukraina. Det norske flyselskapet har besluttet å fly flyktninger som kommer til Norge gratis frem til bestemmelsesstedet.

Invitasjon

«Hvis du er en ukrainsk flyktning som ankommer Norge med viderereise til familie eller venner, kan Widerøe hjelpe deg og din familie med å komme til ditt endelige reisemål.

Avhengig av tilgjengelighet tilbyr Widerøe transport, gratis, til innenlandske destinasjoner», skriver Widerøe på sin nettside.

Også SAS planlegger en tilsvarende løsning:

- SAS har langt tradisjon for å stille opp i kriser, og gjør det også nå. Vi samarbeider blant annet med SOS Barnebyer om å få 120 foreldreløse ukrainske barn til Norge.

SAS stiller seg også positiv til å bidra med gratis innenriksflyvninger i Norge til ukrainske flyktninger som ikke er en del av den statlige flyktningeordningen. Vi ser nærmere på hvordan dette praktisk kan løses, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til DinSide.

Det er foreløpig uklart om Norwegian eller Flyr vil gjør det samme som Widerøe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer