Flyreisens redselskabinett

Føler du deg varm, hoven i beina, slapp eller dehydrert? Her er "hyggelige" onder du kan pådra deg under flyreisen.

Flyreisens redselskabinett
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare-bare å fly – i alle fall ikke dersom du flyr mye eller har en lidelse fra før. Du blir utsatt for økt trykk, lavt oksygeninnhold, tørr luft og mye annet – som kan føre med seg diverse "morsomheter." Her er noen onder du kan pådra deg som følge av flyreisen.

Enjoy!

Skroll ned for mer.

Jetlag

Symptomer: Søvnforstyrrelser, tretthet på dagtid, slapphet, hodepine, tapt appetitt, konsentrasjonssvikt, irritabilitet.Jetlag er kroppens reaksjon på større forskyvninger i døgnrytmen. Symptomene er som beskrevet ovenfor. Hvor store plager du får, avhenger av hvor stor tidsforskyvningen er, hvilken retning du reiser, og hvor lett eller vanskelig du har for å tilpasse deg en annen døgnrytme. For de fleste er det verre å reise østover enn vestover, fordi du taper timer på reise østover – med det resultat at sengetid er tidligere enn normalt, og du får problemer med å sove fordi du ikke er trøtt nok. På reise vestover blir sengetiden senere enn normalt, og du vil dermed være såpass trøtt at innsovning ikke er noe problem. Mer om jetlag:Lur deg unna jetlagBriller mot jetlagJetlag – symptomer og råd om takling

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer