Forbrukertilsynet:

- Flyreisetilbydere bryter markedsføringsloven

Forbrukertilsynet har sendt ut brev til tre norske og ett svensk selskap som tilbyr flyreiser, da de mener tilbyderne bryter markedsføringsloven.

FLYPRIS: En gjennomgang av søkemotoren for flyreiser på Finn.no viste at totalprisen til elleve av tilbyderne i søkeresultatene hadde en medregnet rabatt og at totalprisen til ytterligere to var uten kortavgift, som Forbrukertilsynet mener er utydelig og villedende markedsføring. Foto: imageBROKER/REX/NTB Scanpix.
FLYPRIS: En gjennomgang av søkemotoren for flyreiser på Finn.no viste at totalprisen til elleve av tilbyderne i søkeresultatene hadde en medregnet rabatt og at totalprisen til ytterligere to var uten kortavgift, som Forbrukertilsynet mener er utydelig og villedende markedsføring. Foto: imageBROKER/REX/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukertilsynet har i det siste mottatt flere klager på ulike tilbyderes markedsføring av prisen på flyreiser.

Etter ytterligere undersøkelser ble det funnet at flere norske og utenlandske tilbydere opererte med en prismarkedsføring på flyreiser som brøt med markedsføringsloven.

To av dem opererte med en praksis der prisen som ble oppgitt i søkeresultatene og videre utover i bestillingsprosessen utelot kortavgift, og forutsatte dermed betaling med for eksempel Bank Axess eller Ticketkort.

Felles for alle tilbyderne er en høyere totalpris ved betaling med vanlige betalingsinstrumenter som Visa eller MasterCard.

– Ikke tydelig

– Totalprisen som oppgis må være den totalprisen som er aktuell for de fleste forbrukerne og ikke bare et fåtall. Dersom man ønsker å markedsføre en rabatt som forutsetter en bestemt betalingsløsning, må dette gjøres på en klar, tydelig og atskilt måte, sier avdelingsdirektør Jo Gjedrem i Forbrukertilsynet.

På bakgrunn av klagene og funnene som ble gjort, foretok tilsynet også en gjennomgang av søkemotoren for flyreiser på Finn.no. Resultatet viste at totalprisen til elleve av tilbyderne i søkeresultatene hadde en medregnet rabatt og at totalprisen til ytterligere to var uten kortavgift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer