Flyselskap ber passasjerene gå på do før take off

Slik vil det spare drivstoff og miljøet.

Foto: Meral Akbulut
Foto: Meral Akbulut Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det japanske flyselskapet All Nippon Airways (ANA) går til det mange vil si er ekstreme tiltak for å redusere co2-utslipp. Nå plasserer nemlig selskapet ut ansatte ved gatene som skal be passasjerer til å gå på do før de går ombord i flyet. Det skriver Telegraph.co.uk.

Grunnen er at tomme blærer sparer et fullsatt fly for mye ekstra vekt, som igjen gjør at flyet bruker mindre drivstoff. ANA håper å redusere månedlige co2-utslipp med fem tonn hver måned hvis passasjerene gjør som selskapet oppfordrer til.

Oktober er testmåned for tiltaket, men hvis det fungerer, og passasjerene synes det er greit, vil ANA fortsette å be passasjerer besøke toalettet før de setter seg på flyet.

Er det ok å senke flyseteryggen? Delta i debatten

Plastbestikk og strengere bagasjeregler

All Nippon Airways' toalettiltak må være et av de mer originale grepene flyselskaper tar i bruk for å redusere vekten ombord, og dermed drivstofforbruket. Det vanligste har vært å redusere vekt på for eksempel bestikket, fra stålbestikk til bestikk i plast eller tre (en annen grunn til at stålbestikket er fjernet av mange flyselskap er sikkerhetsmessig).

Flere og flere flyselskap dropper matservering ombord (sistemann ut her var British Airways), eller innfører strengere regler for bagasje - enten ved å øke bagasjeavgiftene, redusere maksvekt, eller gjøre det dyrere å ha overvekt. Se alle ekstrakostnadene til flyselskapene her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer