Flyselskap frister med røyk

Røyk er populært. Også om bord i fly. Nå har japanske Hokkaido Airlines bestemt seg for å la flypassasjerene tenne sigaretten nok en gang.

Publisert

Japanske Hokkaido Airlines opplyste sist fredag at de har valgt å lette på røykeforbudet for å trekke flere kunder, melder nyhetsbyrået Associated Press. Flyselskapet, som sliter økonomisk, mener at regelendringen er den eneste måten de kan overleve den stadig økende konkurransen i det japanske markedet.

Godt marked

Hokkaido Airlines har seks daglige flygninger mellom Sapporo, på den nordlige øya Hokkaido, og Tokyo. En firedel av setene blir fra nå satt av til røykere, og det til tross for klager fra ikke-røykere. Flyselskapet mener de har et godt salgsargument, innbyggerne på øya Hokkaido er nemlig de som røyker mest i Japan.

Selskapet, som har vært i røykfri drift siden 1998, har slitt økonomisk etter at lovendringer gjorde prisene på innenlandsruter mer konkurranseutsatt.

Eksklusiv klubb

Hokkaido Airlines melder seg dermed inn i den høyst eksklusive klubben av flyselskaper som fortsatt tillater røyking om bord. Røykesugne passasjerer, som flyr ut fra Oslo Gardermoen, kan per i dag kun velge mellom tre ulike tobakkvennlige selskaper: Iran Air, Sharouk Air og Aeroflot. En komplett oversikt på verdensbasis finner du i 15399">denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer