Flyselskap sjokkerer med skjønnhetskonkurranse

De ansatte må stemme på hvem de synes er penest.

American Airlines vil gjerne bruke sine egne ansatte til å stå modell i en reklamekampanje. Derfor har de laget en skjønnhetskonkurranse for å finne de hotteste. Foto: Wikimedia
American Airlines vil gjerne bruke sine egne ansatte til å stå modell i en reklamekampanje. Derfor har de laget en skjønnhetskonkurranse for å finne de hotteste. Foto: Wikimedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At flyvertinner må være pene, virker nærmest som et must i disse dager. Det gir i hvert fall flyselskapene ekstra PR. På godt og vondt.

Tidligere i vinter ble flyvertinnene ved Virgin Atlantic kåret til verdens mest sexy, og i 2009 var det mange som sperret øynene opp da Air New Zealand laget en instruksjonsvideo med nakne flyvertinner, for å få passasjerene til å følge med på sikkerhetsinstruksjonen. Ironisk nok.

Denne gangen er det American Airlines som sjokkerer. Flyselskapet ble nylig kritisert for å holde en "latterlig skjønnhetskonkurranse", hvor de jakter etter den peneste flyvertinnen og flyverten.

Disse flyvertinnene skaper furore: Se hvorfor Norsk Kabinforening reagerer

Mener det er gammeldags

Hvorfor skjønnhetskonkurranse? Fordi de trenger en kvinnelig og mannlig modell til et fotoopptak for flyselskapet. American Airlines ønsker nemlig at de to peneste kabinansatte skal være selskapets ansikt utad.

Konkurransen heter "Face Of Yor Base", og de kabinansatte blir oppfordret til å stemme på hvem de synes ser mest tiltrekkende ut iført flyselskapets nye sjal, slips og stripete skjorter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer