- Flyselskapene lurer deg

Skal du ut og reise med sportsutstyr, blir du ofte flådd av ekstrautgifter fra flyselskapene. Argumentene deres er mildt sagt tynne, mener de som håndterer bagasjen.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ut å reise med sportsutstyr, er det lett å bli fratatt reiselysten allerede ved innsjekking på flyplassen. Avhengig av hvilken type utstyr du har med deg, hvem du reiser med og hvor du skal, kan fort prisen på billetten din nesten dobles.

Skal du, for eksempel, ha med deg et surfebrett eller dykkeutstyr til fjernere strøk, vil det fort koste deg nærmere 2.500 kroner med store verdensomspennende selskaper som KLM og Lufthansa. Med British Airways får du ikke lov å reise med mange typer sportsutstyr. Golfutstyr, derimot, er ofte gratis eller rimeligere enn annet sportsutstyr.

Se oversikten på hva det koster deg å fly med sportsutstyr her...

Argumentet for de store ekstrautgiftene som kreves av flere av flyselskapene, er at denne type bagasje er uhåndterlig på grunn av størrelse og form, og at denne bagasjen ofte er ekstra tung. Derfor blir den også vanskelig å plassere i lasterommet på flyet og en ekstra belastning for bakkemannskapene.

DinSide spurte noen erfarne stuere om det virkelig er så vanskelig å håndtere forskjellige typer sportsutstyr at det kan forsvare de skyhøye ekstrautgiftene noen selskaper påberoper seg?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.