Flyskrekken er ikke verst ...

Slik skader vi oss ombord.

Hjerteattak var den hyppigste årsaken til å omdirigere og mellomlande fly av medisinske årsaker, ifølge den tyske rapporten. Foto: Colourbox
Hjerteattak var den hyppigste årsaken til å omdirigere og mellomlande fly av medisinske årsaker, ifølge den tyske rapporten. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sammenliknet med den største enkeltstående årsaken til medisinske nødsfall på fly, er tilfeller av flyskrekk i fåtall. Den største årsaken til akutte medisinske hendelser på fly, er besvimelser.

Utrolig oppførsel ombord ...

En tysk studie har sett på hva som er årsakene til medisinske nødsfall ombord fly. Etter å ha gjennomgått til sammen 10.189 forskjellige nødhendelser, fant de hele 5.307 tilfeller av besvimelser. Den nest største årsaken til medisinske nødsfall, var magebesvær - med 926 tilfeller. Dette ifølge BBC News.

De vanligste medisinske akuttilfellene:Besvimelser: 5,307Magebesvær: 926Generell smerte: 432Flyskrekk: 460Hjertesykdom: 508Kvalme/oppkast: 299

Flyreisens redselskabinett

Dette er akutte medisinske hendeler som krever håndtering av flypersonalet. Mer dramatisk blir det selvsagt ved medisinske hendelser som krever at flyet må mellomland på veien for at passasjeren må få øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Den tyske rapporten fant 279 tilfeller av medisinske nødlandinger i sitt studiegrunnlag. De mest vanlige årsakene til at et fly måtte mellomlande, var hjerteattak (22,7 prosent), slag (11,3 prosent) og epileptiske anfall (9,4 prosent).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer