Sommerferie:

Flystreik: Gjør dette nå

Dette må du gjøre for å sikre reisepengene dine.

KØ OG KAOS: Det kan blir lange køer og mye streikekaos for mange ved starten av årets sommerferien. Foto: Odd Roar Lange
KØ OG KAOS: Det kan blir lange køer og mye streikekaos for mange ved starten av årets sommerferien. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

Fra onsdag morgen den 29. juni kan det være streik i SAS. I så fall vil et stort antall av alle SAS sine sommerflyginger bli kansellert.

Flyene blir satt på bakken som et resultat av konflikten mellom SAS-ledelsen og pilotene i selskapet.

To andre streiker?

Men allerede ei uke tidligere et stort antall fly i Norge og ut av landet bli rammet av streik. Fellesforbundet og NHO Luftfart må i mekling 20. juni for å unngå streik blant bakkemannskap på norske flyplasser.

Flyarbeiderne som truer med streik omfatter bakkemannskap som flyteknikere, mekanikere, stuere, sjåfører og rengjøringspersonell.

Det samme gjelder flyteknikerne som truer med streik fra fredag 17. juni.

Dersom disse streiker vil det ramme passasjerer både hos SAS, Norwegian, Flyr, Widerøe og Norse Atlantic Airways.

Frem til en eventuell streik er det viktig for alle reisende å følge godt med på flyselskapets hjemmeside for å få med seg eventuelle endringer.

Dette skal du gjøre

SAS tilbød ved den forrige streiken i 2019 at alle, uansett prisklasse på billettene, kunne å booke om billettene dersom de skulle reise med selskapet. Dette gjaldt også for lavprisbillettene som i utgangspunktet ikke kan endres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer