Drømmen om Italia:

Flytt hit - få 150 000

Dette må du gjøre for å få pengene.

ITALIENSK DRØM: Cagliari er hovedbyen på Sardinia. Selve Cagliari har 154 100 innbyggere og byen har fergeforbindelse til Tunisia, Civitavecchia og Palermo. Nå håper regjeringen å få flere til å flytte til øyas småbyer. Foto: Emmanuele Contini/NurPhoto/Shutterstock
ITALIENSK DRØM: Cagliari er hovedbyen på Sardinia. Selve Cagliari har 154 100 innbyggere og byen har fergeforbindelse til Tunisia, Civitavecchia og Palermo. Nå håper regjeringen å få flere til å flytte til øyas småbyer. Foto: Emmanuele Contini/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert

Har du drømt å bo på en italiensk øy med krystallklart badevann, deilig lokal mat, fabelaktige solnedganger og hete romantiske netter?

Nå har du sjansen. Og du kan til og med få betalt for det.

Gir bort millioner

Den italienske øya Sardinia har i lang tid slitt med synkende befolkningstall. Nå tar de nye virkemidler i bruk for å snu trenden.

Du kan få betalt tusenvis av kroner for å flytte til øya som ligger utenfor den italienske vestkysten.

TIPS: Med et veldig enkelt grep får du en helt perfekt sirkel, strek eller pil når du vil tegne noe inn i et skjermbilde. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Du kan få hele 15 000 euro, rundt 155 000 kroner, dersom du vil bli en av de nye innbyggerne på Sardinia, som er den nest største øya i Middelhavet, bare slått av Sicilia.

Og Sardinia har hele tre flyplasser, hvor den største ligger ved hovedstaden Cagliari. Dermed skal det ikke by på store problemer å reise tilbake til Norge på norgesferie, hvis du ønsker det.

Det er naturligvis også mulig å nå øya med ferge. De går fra Tunisia, Civitavecchia og Palermo.

Men det er ikke hovedstaden som trenger flere innbyggere akkurat nå.

Pusser opp

Dog er det ikke slik at du kan putte pengene rett i lomma og bruke dem til hva som helst.

De 15 000 euroene må brukes til å pusse opp en leilighet eller et hus i en by eller landsby med færre enn 3000 innbyggere. Eksempler på dette er Galtellì, med gode muligheter til fine fjellturer, og Calasetta som er kjent for sine hvite strender.

Tusenvis får støtte

- Vi har lagt forholdene til rette for at unge mennesker skal velge å bli boende i de mest fraflyttingsutsatte områdene. Nå må vi legge til rette for muligheter for en reell vekst, sier Sardinias president Christian Solinas i en pressemelding.

Det er satt av hele 105 millioner euro til prosjektet og tilskuddet kan og tilskuddet kan ikke overstige 50 prosent av kjøps- og oppussingsprisen. Det betyr at inntil 7000 personer eller familier kan få økonomisk støtte dersom alle får den maksimale satsen på 15 000 euro, skriver nettstedet Afar.

Er dette fortsatt interessant? Da finner du kontaktinformasjonen til Sardinia her


Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer