Drømmen om Italia:

Flytt hit - få 150 000

Dette må du gjøre for å få pengene.

ITALIENSK DRØM: Cagliari er hovedbyen på Sardinia. Selve Cagliari har 154 100 innbyggere og byen har fergeforbindelse til Tunisia, Civitavecchia og Palermo. Nå håper regjeringen å få flere til å flytte til øyas småbyer. Foto: Emmanuele Contini/NurPhoto/Shutterstock
ITALIENSK DRØM: Cagliari er hovedbyen på Sardinia. Selve Cagliari har 154 100 innbyggere og byen har fergeforbindelse til Tunisia, Civitavecchia og Palermo. Nå håper regjeringen å få flere til å flytte til øyas småbyer. Foto: Emmanuele Contini/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert

Har du drømt å bo på en italiensk øy med krystallklart badevann, deilig lokal mat, fabelaktige solnedganger og hete romantiske netter?

Nå har du sjansen. Og du kan til og med få betalt for det.

Gir bort millioner

Den italienske øya Sardinia har i lang tid slitt med synkende befolkningstall. Nå tar de nye virkemidler i bruk for å snu trenden.

Du kan få betalt tusenvis av kroner for å flytte til øya som ligger utenfor den italienske vestkysten.

Du kan få hele 15 000 euro, rundt 155 000 kroner, dersom du vil bli en av de nye innbyggerne på Sardinia, som er den nest største øya i Middelhavet, bare slått av Sicilia.

Og Sardinia har hele tre flyplasser, hvor den største ligger ved hovedstaden Cagliari. Dermed skal det ikke by på store problemer å reise tilbake til Norge på norgesferie, hvis du ønsker det.

Det er naturligvis også mulig å nå øya med ferge. De går fra Tunisia, Civitavecchia og Palermo.

Men det er ikke hovedstaden som trenger flere innbyggere akkurat nå.

Pusser opp

Dog er det ikke slik at du kan putte pengene rett i lomma og bruke dem til hva som helst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer