Flyvebåt i norsk feriefavoritt

Snart kan du fly over bølgene ved populære Strömstad - i en elbåt.

JA, DEN FLYR: Svenskprodusert flyvebåt med elmotor skal kjøre turister på sightseeing-turer i Kosterhavets nasjonalpark, som grenser til den norske nasjonalparken Ytre Hvaler. Båten har såpass rekkevidde at den kan nå helt til Ytre Hvaler fra utgangspunktet på Koster-øyene. Foto: Candela
JA, DEN FLYR: Svenskprodusert flyvebåt med elmotor skal kjøre turister på sightseeing-turer i Kosterhavets nasjonalpark, som grenser til den norske nasjonalparken Ytre Hvaler. Båten har såpass rekkevidde at den kan nå helt til Ytre Hvaler fra utgangspunktet på Koster-øyene. Foto: Candela Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sol, det er sommer og for noen er det sjøliv for alle (eller litt) av penga. At det er storinnrykk på sjøen denne sommeren er i alle fall sikkert.

Foreløpig må norske båtturister holde seg til norske vann og fjorder - om du da ikke reiser sjøveien til Danmark.

Men om det åpner for reiser til Sverige - og til populære Bohuslän og Strömstad - kan du i høst teste ut en ny type båtopplevelse:

Da starter det nemlig opp turistturer med en flyvende båt fra Koster-øyene.

I stedet for å hoppe på bølgene, vil du kunne oppleve å fly over bølgene - i en elbåt.

Dette er båten

Båten det er snakk om er en svenskprodusert flyvebåt, kalt Candela Seven.

Det er en elbåt, som i tillegg til å sveve på bølgene også har egenskapene at den er utslippsfri og stillegående - noe som mange hus- og hytteeiere langs kystlinjen også i Norge ville kunne sette pris på.

Båten er utviklet av svenske innovatører og med støtte blant annet fra de svenske energimyndighetene siden 2015, men det er først nå den er satt i serieproduksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.