Passkrisa:

- Føler meg lurt

Sveinung Stensland (H) er skuffet over at justisministeren ikke har forsøkt alt for å løse pass-krisa.

REAGERER: Sveinung Stensland (H) synes det er spesielt at det er Dagbladet, og ikke politiet eller regjeringen, som finner ut at andre leverandører hadde hatt ledig kapasitet til å bidra i pass-krisa. Foto: Vidar Ruud / NTB
REAGERER: Sveinung Stensland (H) synes det er spesielt at det er Dagbladet, og ikke politiet eller regjeringen, som finner ut at andre leverandører hadde hatt ledig kapasitet til å bidra i pass-krisa. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har stolt på justisministeren som har sagt at alle steiner er snudd, men det var en veldig stor stein her hun ikke har snudd, sier Sveinung Stensland (H) til Dagbladet. Han er andre nestleder i justiskomiteen på Stortinget.

Han reagerte etter Dagbladets artikkel om pass-krisa søndag 12. juni, der det kommer fram at det norske selskapet Tietoevry hadde hatt mulighet til å bidra med leveranser av norske pass og ID-kort. Selskapet deltok i anbudsrunden i 2015, og deres kjernevirksomhet er i dag produksjon av kort og ID-løsninger.

Sendt spørsmål

Mandag sendte stortingsrepresentant Stensland følgende spørsmål til justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp):

«Hvorfor har ikke regjeringen spurt om hjelp fra alternative leverandører av pass som melder om kapasitet til å avhjelpe situasjonen på kort varsel?»

Som begrunnelse viser Stensland til sak i Dagbladet søndag 12. juni, der Tietoevry melder om at de har kapasitet og råvarer til å produsere pass.

- Justis- og beredskapsdepartementet har vært helt tydelige i sin kommunikasjon med Stortinget om at de har prøvd alt, men dette har de ikke prøvd. Jeg stiller meg veldig undrende til det, sier Stensland, før han fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer