Coronaviruset

- Følger situasjonen nøye

Det er så langt ikke iverksatt tiltak mot coronaviruset på Oslo lufthavn, men utviklingen følges nøye, ifølge Avinor.

Coronavirus: Foreløpig påvirker ikke virusutbruddet lufthavndriften ved Oslo lufthavn eller andre av Avinors lufthavner. Foto: NTB Scanpix
Coronavirus: Foreløpig påvirker ikke virusutbruddet lufthavndriften ved Oslo lufthavn eller andre av Avinors lufthavner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avinor skriver på sine nettsider at det på Avinors lufthavner så langt ikke er iverksatt tiltak som følge av virusutbruddet i den kinesiske byen Wuhan, men at de følger situasjonen nøye.

Foreløpig fraråder verken EU eller Verdens helseorganisasjon reiser til Kina, ifølge Avinor, som ved ny informasjon som vil påvirke lufthavndriften og passasjerene på noe vis, vil informere om dette i aktuelle kanaler umiddelbart.

Foreløpig er situasjonen med coronaviruset vurdert som en nasjonal krise for Kina, og ikke en global helsekrise, skriver Folkehelseinstituttet.

Her er de mulige tiltakene

Det er sentrale myndigheter, Helsedepartement og Helsedirektoratet, med råd fra Nasjonalt folkehelseinstitutt som utarbeider nasjonale føringer og tiltak ved norske flyplasser og grenseoverganger. De nasjonale myndighetene er også i kontakt med internasjonale fora og myndigheter, skriver Avinor.

De viser at det er Ullensaker kommune som ved kommuneoverlegen har smittevernansvaret for hendelser ved Oslo lufthavn.

Smittevernansvaret betjenes av et vaktteam bestående av lokale kommuneoverleger med 24/7-vaktordning iht egen smittevernplan. Kommuneoverlegen er i fortløpende dialog med Avinor og CBRNE-senteret ved Ous og følger utviklingen fortløpende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer