- Følges opp

Skal ha samme priser som i byen.

PENGER Å SPARE: Det lønner seg å ta Snickers-en og Farrisen før du kommer fram til Oslo lufthavn. Foto: Martin Gramnæs
PENGER Å SPARE: Det lønner seg å ta Snickers-en og Farrisen før du kommer fram til Oslo lufthavn. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man skal ut å reise, kan det være greit å få i seg noe kjapt påfyll underveis. Avinor har tidligere forklart overfor DinSide at varene på kioskene på flyplassen, skal være de samme som på tilsvarende kiosker i byen.

Dette er noe de sjekker jevnlig ved hjelp av stikkprøver og dialog med aktørene på flyplassene, fikk vi fortalt i forrige uke.

DinSide tok derfor en høyst uhøytidelig stikkprøve i forbindelse med en reise tidlig fredag morgen i forrige uke.

Vi valgte å kjøpe med oss en Snickers to-pakning på 75 gram, en Farris naturell, og en pakke Extra tyggegummi. En kombo som ikke er helt usannsynlig å raske med seg på farten.

Først kjøpte vi dette på Narvesen på Oslo S. Da endte prisen slik:

*Farris naturell: 34,- inkludert pant.

*Snickers to-pakning 75 gram: 34,-

*Ekstra tyggegummi: 25,-

Totalt: 93 kroner

Etter å ha tatt flytoget opp til Oslo lufthavn og gått gjennom sikkerhetskontrollen, kjøpte vi de samme varene på Point-kiosken på innland. Vi sjekket også den samme kiosken på utland, der prisene var det samme:

*Farris Naturell: 39,- inkludert pant

* Snickers to-pakning 75: gram 36,-

*Ekstra spearmint: 27,-

Totalt: 102 kroner

Ikke verdens største prissjokk kanskje, men når Avinor sier de skal ha samme priser på sine kiosker, kan det være greit å være klar over i disse dyrtider.

Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Vi har sendt priseksemplene over til Avinor, som nå lover å følge opp dette.

- Alle butikker, kiosker og serveringssteder på flyplassene drives av eksterne operatører. Norske og internasjonale kjeder og bedrifter, som har kontrakt med Avinor. Avinor kan ikke sette prisen på produktene, det har vi ikke anledning til grunnet markedsregulering og konkurranse, men vi stiller tydelige krav i kontraktene våre og følger opp systematisk. Kontraktene våre er tydelig på at prisene i utgangspunktet ikke skal være forskjellig sammenlignet med samme konsept utenfor flyplassen. Dette følger vi opp med alle våre leietakere. Vi vil også følge opp dette i denne saken, skriver kommunikasjonsrådgiver Helene Wattanapradit Jensen i en e-post til DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer