Reiseforsikring

- Folk blir skuffet

Dette kan du bare glemme.

GLEMMER SEG: Dersom du hopper i sjøen mens verdisakene ligger igjen ved solsenga, kan du se langt etter forsikringspengene hvis noe blir borte. Foto: Shutterstock
GLEMMER SEG: Dersom du hopper i sjøen mens verdisakene ligger igjen ved solsenga, kan du se langt etter forsikringspengene hvis noe blir borte. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er høysesong for reiser. Og aldri opplever forsikringsselskapene flere erstatningssaker enn akkurat nå.

I fjor mottok bransjen hele 355 000 erstatningssaker, og betalte ut 2,1 milliarder kroner i erstatning. Det viser tall fra Finans Norge.

Men det er slett ikke alle som får kravet sitt innfridd.

- Vi har mange slike saker om sommeren, som er den tida folk reiser mest. Folk blir som regel skuffet når de får avslag, men forstår stort sett at både de og vi må forholde oss til vilkårene, sier Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring.

Dekker ikke

- Det er nok et generelt problem at folk har for høye forventninger til hva en reiseforsikring dekker. Det er ikke en kaskoforsikring som dekker alt du kan bli utsatt for på reisen, men en forsikring som grovt sett gir dekning for avlysning på grunn av sykdom før avreise (eller reiseråd), sykdom under selve reisen og tyveri/tap av reisegods, forteller Irgens til DinSide.

Gjenstander som mistes eller ødelegges eller ikke blir godt nok passet på, ikke blir erstattet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.