Folk drikker ikke øl på festival

For kaldt...

Publisert
Sist oppdatert

Ølkranene har holdt et litt mer avslappet tempo enn vanlig under årets Moldejazz. Årsaken er lave temperaturer gjennom hele jazzuka - stort sett mellom 10 og 15 grader.

Regnet har det gjort også, og blåst. Likevel ser det ut til at folk har innrettet seg med varme klær og regntøy. Selv på utekonsertene er stemningen god. Folk koser seg i festivalbyen.

Sola kommer

Fredag og lørdag ser ut til å bli bedre værmessig. Ifølge yr.no skal det bli en god del sol, men fortsatt lave temperaturer på Nordvestlandet. For alle som ser fram til avslutningskonserten med Karin Krog, Arild Andersen og Marilyn Mazur klokken 07 lørdag morgen er det uansett en trøst at det virkelig kan ligge an til «A break of day in Molde» - som er tittelen på konserten. Signaturlåten for Moldejazz ble skapt av Johs Berg og Karin Krog for snart førti år siden da de var på vei hjem etter en festival i byen.

En av jazzveteranene i Molde, Petter Pettersson jr., sier til NTB at det slett ikke har vært så verst værmessig under denne festivalen, sammenlignet med det aller verste arrangøren har opplevd.

Teltene fløt

- Jeg husker en gang på 1970-tallet da det regnet så voldsomt at teltene på jazzcampen omtrent fløt bort. Den gangen var det veldig mange som campet, og alt av utstyr måtte tas i bruk for å tørke soveposer og klær for folkene som bodde i telt. Alt var vått. Vi har hatt det mye bedre nå, mener han.

Pettersson minner også om at festivaler på Sørlandet, på Østlandet og til og med Roskilde-festivalen har hatt værmessige nedturer de siste årene som langt overgår årets Moldejazz.

Øker omsetningen

Heller ikke hotellvert Ragnar Heggdal på Fjordstuene og den populære uterestauranten Løkta er misfornøyd. Tvert imot: Han har hatt en omsetning som så langt ligger en halv million høyere enn fjoråret.

Det skyldes riktignok ikke økt ølsalg, men Heggdal mener at folk tilpasser seg og tar været som det er.

- Vi har hatt fullt hus på uterestauranten her om kveldene. Også på dagtid har det vært bra besøk. Mat må folk ha uansett. Det vi ellers ser er at ølsalget går litt ned, mens vinsalget øker noe, sier Heggdal - som er identisk med presidenten i NHO Reiseliv.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer