For en neve euro

BARCELONA: Voluminøse skinker, frimerker, truser med fransk åpning og Pokémon-kort. Barcelonas markedshaller bugner av lekkerier, antikviteter og flørt - alt for en neve euro.

Publisert
Sist oppdatert

Søndag morgen, klokken er ti. Pjokken vil har Pokémon-kort, og ryktene sier at søndagsmarkedet på Mercat Sant Antoni er stedet. Flere hundre mennesker vrimler rundt markedshallen, og det rigges boder. På ukedagene selges det truser med fransk åpning i skjønn harmoni med hudfargede matapaciones (på norsk: pasjonskverkere), korsetter i størrelse 56FF, sparkebukser og diverse husgeråd i utrendy farger. Men på søndag overtar samlerne bruket med bøker, frimerker, cavakorkmerker og et voldsomt sortiment smådilleobjekter. Her ligger Hermann Hesses Steppulven side om side med en pent brukt utgave av Madonnas Sex, og det finnes postkort fra Petrosavodsk og frimerker fra 1905, for dem som ønsker det.

Cava-kork til 13.000 kroner

Ved en av bodene står José Hernandez og selger etiketter som har vært festet på cavakorker. Han driver i tillegg forretningen El Trastero i forstaden Terrassa.

- Hvem er det som kjøper ørsmå merkelapper?

- Det er alle type samlere. Du vet, Frankrike har sin champagne og der samler de på champagnemerker. Her har vi cava, og da samler vi på det. Hva de er verdt? Alt fra 1.80 euro til 1.800 euro. (p.t. 13.320 kroner)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer