For sent til flyet

Sydenturistene kom seg ikke med flyet hjem. Er det deres egen skyld?

Familien mistet flyet fra Mallorca. (Personene på bildet har ikke noe med saken å gjøre.)
Familien mistet flyet fra Mallorca. (Personene på bildet har ikke noe med saken å gjøre.) Vis mer
Publisert

Å komme for sent til flyet. Den store skrekken for de fleste reisende. Spesielt i tilknytning til charteravganger som går på de mest ugudelige tidspunkt. Men hvem har ansvaret for at du skal komme deg med flyet? To familier på tur til Mallorca med Ving opplevde marerittet.

Syke barn

To familier på tur, til sammen ti mennesker. Mange å passe på, men også mange til å følge med at man får med seg den informasjonen man bør. Familiene skulle hjem fra Mallorca, etter to ukers opphold i august i fjor. De tok reiseselskapets busser til flyplassen som normalt, og var der i god tid før flyavgangen. På grunn av syke barn satte familiene seg i nærheten av toalettene, utenfor passkontrollen. De sjekket informasjonstavlene med jevne mellomrom, og mener at det kom opplysninger om at flyet var forsinket. Vel fremme ved gaten oppdager de at flyet har forlatt flyplassen. Uten familiene, og før det klokkeslettet de mener å ha sett på tavlene ute ved toalettene. De to familiene måtte selv betale hjemreisen sin, og krever utgiftene refundert av reiseselskapet.

Ble ropt opp

Flyselskapet Spanair hevder at det ikke ble gjort endringer i opplysningene på monitorene. De opplyser også at de ti manglende passasjerene ble ropt opp flere ganger etter innsjekkingen. Kapteinen valgte til sist å reise for ikke å miste slottid. Siden familiene oppholdt seg utenfor passkontrollen, kan man anta at de ikke hørte oppropene. Alle de andre passasjerene kom seg med flyet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer