Hvordan gå kledd til hotellfrokosten:

For sterk kost for hotellet

Hva mener du om hotellets krav til kleskode ved frokosten?

IKKE GODKJENT: Wiyada og Geir Laodee møtte opp til hotellfrokost i dette arbeidsantrekket. Dét var ikke populært hos hotellets ledelse. Foto: Privat.
IKKE GODKJENT: Wiyada og Geir Laodee møtte opp til hotellfrokost i dette arbeidsantrekket. Dét var ikke populært hos hotellets ledelse. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekteparet Geir og Wiyada Laodee var klare for dagens jobb og skulle bare spise hotellfrokosten på trondheimhotellet Quality Hotel Panorama først.

Men det gikk ikke helt som planlagt.

For hotellets ledelse ville ikke godkjenne antrekket paret hadde på seg i frokostrestauranten.

SMARTE HOTELLTIPS: Det er veldig irriterende når man ikke får det helt mørkt på hotellrommet, og når man forsover seg til hotellfrokosten, men ikke fortvil! Vi har løsningen på alle disse problemene! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

På vei til jobb

Paret, som også er arbeidskolleger, hadde nettopp satt seg ved frokostbordet på Quality Hotel Panorama i Trondheim, da frokostkokken oppsøkte dem og ga beskjed om at de ikke fikk bruke slike arbeidsklær i restauranten.

- Han var høflig, men bestemt på at dette var reglene ved hotellet. Vi skulle få spise ferdig dagens frokost, men med beskjed om å ha andre klær på ved senere besøk, forteller Geir Laoode.

Det ble ikke flere frokoster, for paret sjekket ut samme dag.

- Jeg har jobbet som montør i Menybutikker rundt om i landet i årevis. Og har bodd på et veldig stort antall hoteller. Ikke et eneste sted har vi blitt nektet adgang til frokosten når vi ankommer i dette antrekket. Det er helt og rent og kan ikke sjenere noen, mener Geir Laodee.

«Litt komisk»

- Jeg måpte da jeg fikk beskjeden. For dette har vi aldri opplevd før. Hadde vi kommet i skitne anleggsklær så kunne jeg ha forstått det. Men dette blir rett og slett nesten litt komisk, sier Geir Laodee.

Men hotellet er ikke enig.

- Dette har vi praktisert i mange år. Årsaken er at vi har mange anleggsarbeidere boende hos oss. Vi fikk mange klager fra øvrige gjester som mener at frokostrestauranten så ut som en brakkerigg. Og da bestemte vi at man ikke kan komme til frokosten i arbeidstøy som kjeledresser eller klær som brukes til bygg og anlegg. Dette opplyses om allerede ved innsjekkingen, sier hotelldirektør Bjørnar Andre Kristiansen til DinSide.

- Gjesten mener at deres antrekk er rent og helt, men vi kan ikke skille mellom skittent og rent antrekk. Og vi har aldri fått negative tilbakemeldinger på dette - før nå, sier Kristiansen.

Arbeidstøy eller uniform?

- Jeg pleier ikke å svare på hotellenes forespørsel om tilbakemelding etter opphold på norske hotell. Men denne gangen sendte jeg det, og fikk dette svaret:

«Hei Geir. Det har vært en glede å ha deg på besøk hos oss, og jeg håper vi kan sjekke deg inn igjen snart. Når det gjelder definisjon på arbeidstøy er dette kjeledresser, eller bukse, jakke som brukes ute på steder som anlegg og lignende og som ikke hører hjemme i en restaurant.

At kokken går i det som du kaller for arbeidstøy og som jeg kaller for uniform, blir litt vagt. Hjertelig velkommen tilbake til oss.

Med vennlig hilsen Team Panorama»

Rent og pent

- I jobben som dekoratør i dagligvarekjeden har vi alltid rene og hele klær. Det skulle bare mangle. Og det er helt normalt at vi skifter til arbeidsantrekk før frokosten og drar direkte på jobb etter at maten er spist.

- Kan du forstå at hotellet har forbud mot denne typen arbeidsantrekk i restauranten?

- Nei, det skillet må gå ved arbeidsklær som brukes utendørs og som derfor er tilsmusset og skitne. Ikke der de har satt grensen i dag. Dette er rett og slett ubegripelig for meg siden det åpenbart lett å håndtere for andre hotell, avslutter Geir Laodee.

- Det er dessverre denne måten vi må gjøre det på, sier hotelldirektøren.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer