- Forbanna lekkert!

Det var minusgrader, det var svarte natta og det var på med badedrakta.

Publisert
Sist oppdatert

- Forbanna lekkert!

Utsagnet kom spontant fra min beduggede færøyiske badekamerat, som et av få forståelige utsagn før han fortsatte beduggingen godt støttet av sjenkevillige islandske verter. Og det var vanskelig å ikke si seg enig. For her satt vi i bare badetøyet med is i håret, og hadde en av vårt livs opplevelser.

Ta med badetøy

Det høres ikke umiddelbart spesielt lekkert ut, å ikle seg badetøy når temperaturmåleren kryper under null og man oppholder seg utendørs på en forblåst øy i Atlanterhavet. Men om den øya heter Island, byr ikke dette på problemer, men muligheter. Muligheter for heite bad, spa-opplevelser og frossent hår under nordlyset.

 • Noen hete badesteder på Island

 • Så heldig er det mulig å være på sene kveldsbesøk på det nye badeanlegget Myvatn nord på Island, at man får oppleve å bade i 40 graders vann under vibrerende nordlys. Og er man så heldig, kan det fristes å kore færøyingen i utsagnet forbanna lekkert.

  Nattsvart begivenhet

  Det er lett å få stjerner i øynene av slike opplevelser. Å sitte i en islandsk badekulp med avskrudde lamper uten et hus i sikte, gir prima utsikt til himmelen når den viser seg fra sin stjerneklare side, her ute ved lavtrykkenes fødested. Når temperaturen kryper nedover, er det perfekte forhold for nordlyset.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer