Forbered deg på innstillinger og forsinkelser

Perioden med buss for tog er snart over, men reisende på Østfoldbanen må forberede seg på nok en uke med uregelmessigheter.

FORSINKELSER OG INNSTILTE AVGANGER: Arbeidene på toglinjene på Østlandet skal i stor grad være avsluttet og togtrafikken skal være i gang igjen også på Østfoldbanen fra 10. august, men det vil bli en uke med saktegående kjøring på strekningen Oslo S-Ski, hvor det er varslet forsinkelser og innstilte avganger 10. til 14. august. Foto: Bane NOR
FORSINKELSER OG INNSTILTE AVGANGER: Arbeidene på toglinjene på Østlandet skal i stor grad være avsluttet og togtrafikken skal være i gang igjen også på Østfoldbanen fra 10. august, men det vil bli en uke med saktegående kjøring på strekningen Oslo S-Ski, hvor det er varslet forsinkelser og innstilte avganger 10. til 14. august. Foto: Bane NOR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer har det vært buss for tog på flere strekninger på grunn av arbeider på jernbanenettet, hovedsakelig på Drammensbanen og Østfoldbanen.

Arbeidene på Drammensbanen ble avsluttet som tidligere varslet 3. august, mens arbeidene på Østfoldbanen skal gå frem til midnatt 9. august.

Selv om dette betyr at togene igjen skal kjøre på Østfoldbanen fra og med 10. august, er det varslet en periode med saktekjøring, forsinkelser og innstilte tog fra 10. til 14. august.

- I rute

- Østfoldbanen skal åpne igjen som planlagt på mandag, bekrefter pressevakt Olav Nordli i Bane NOR overfor Dinside.

- Det vil bli gjort testing av teknisk anlegg i flere dager ennå, så vi må alltid ta et forbehold, men slik det ser ut nå så skal det åpnes som planlagt, sier han.

På Drammensbanen er arbeidene avsluttet og togene er i gang igjen som planlagt.

Arbeidene har også berørt Flytoget og Go-Ahead.

For Flytoget gjaldt det alle tog på strekningen mellom Drammen og Asker i perioden 20. juni til 2. august, hvor togene ble erstattet med buss. Nå er imidlertid Flytoget i vanlig rute igjen.

- Ja, vi kjører som normalt igjen, bekrefter Elisabeth Gjestland, lommunikasjonsrådgiver i Flytoget, overfor Dinside.

Forsinkelser og innstilte avganger

Det er tidligere varslet at det vil være en periode med redusert hastighet på Østfoldbanen mellom Oslo S og Ski, fra 10. til 14. august.

Og slik blir det, ifølge Bane NOR:

- Det blir saktekjøring på Østfoldbanen, som planlagt, sier Nordli til Dinside.

Dette vil ifølge VYs informasjon på sine nettsider medføre forsinkelser på 10 til 15 minutter, samt at alle rushtidsavganger vil være innstilte hele uken på linje L2x, L21x, L22x og R20x.

- Rushtidsavgangene blir innstilt, som planlagt. Og vi henviser til togene som kjører. Vi ber folk sjekke reisedetaljene på VY.no eller i appen. Det vil ikke være like mange avganger som man kanskje er vant til på disse aktuelle linjene kommende uke, sier Gina Scholz, kommunikasjonssjef i VY, til Dinside.

Hun understreker at arbeidet Bane NOR gjør, er viktig for en bedre jernbane.

- Det er fortsatt færre reisende, blant annet fordi det fortsatt er skoleferie. Vi ser også at mange er flinke til å følge helsemyndighetenes råd om å fortsatt ha hjemmekontor, reise på andre måter og på andre tider på dagen, sier Scholz.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer